Çarşamba, Aralık 28, 2005

Film: King Kong ve Bossa Nova

Dun gece 11 seansina Tolga Sevinc kardesimle King Kong'u izlemeye gittik. Tabii filmin 3 saat oldugunu biletleri aldiktan sonra ogrendik. Velhasil, Peter Jackson'in The Lord of The Rings Trilojisinden dolayi uzun filmlerine alisigiz. King Kong'un orijinal hikayesi nasildi bilmiyorum ancak bunda kisaca durum soole:

Yil 1933. Buyuk buhran (Great Depression) zamani... Insanlar karinlarini doyuracak parayi bile bulamiyorlar, her yerde is yerleri kapaniyor. Cilgin bir film yonetmeni olan Karl Denham (Jack Black) yapimcilarin filmini bitirmek icin yeterince parayi vermeyecegini anlayinca, hemen bir tekne kiralar ve kadin basrol oyuncusu aramaya baslar. Bu sirada komedyenlik yapan Ann Darrow (Naomi Watts) issiz kalir ve tesadufen Karl ile karsilasir. Karl hem Ann'i hem de senaryo yazari Jack Driscoll'i (Adrien Brody) katakulliye getirip gemiye bindirir.

Adaya varirlar ancak adada birbirinden tehlikeli hayvanlar ve vahsi yerliler yasamaktadir. Yerliler Ann'i devasa bir gorile kurban etmek isterler ancak Ann'in guzelligi dev gorili sakinlestirir vs. vs. vs.

Sonuc: Naomi Watts'in guzelligine hic kimse laf edemez, goriller bile bunun farkinda :)) Yani film, goruntu, ses, Naomi Watts dahil tum beklentilerime cevap verdi. Tavsiye ederim... 8.5/10

Bossa Nova (2004), hafta sonu izledigimiz filmlerden biri. Birbiri ile ilintili pek cok konu, olay, kisi ve iliskiler yumaginda drama ve komedi bir arada sunuluyor. Brezilya gezimizin uzerinden cok gecmedi, anilar taze henuz.

Film Rio'da geciyor, dolayisiyla mekanlara, lisana ve insan tiplerine daha bir asinayiz. Bu da hos bir duygu yaratiyor. Iyi vakit gecirmek, keyifle izlemek icin tavsiye edebilecegimiz filmlerden biri de bu...8/10

Hiç yorum yok: