Perşembe, Ocak 26, 2006

Kitap: The Truth With Jokes(Sakalarla Gercek)

Al Franken, 1951 dogumlu yahudi bir komedyen, yazar, yapimci... O da Jon Stewart gibi koyu bir demokrat ve yazdigi esprili kitaplarda Bush yonetimi ve Cumhuriyetciler basta olmak uzere Fox gibi sagci medyayi kiyasiya elestiren yazarlardan biri.

2003'de Fox'u hedef alarak yazdigi Lies and the Lying Liars Who Tell Them: A Fair and Balanced Look at the Right (Yalanlar ve Yalan soyleyen yalancilar: Sagcilara 'Adil ve Dengeli' bir bakis). Fox news'in slogani 'Fair & Balanced' ('Adil ve Dengeli'). Al Franken bu kitapta Fox'un yalan haberlerini ve yalan soyleyen sagcilarini anlatiyor. Fox, sloganin kendilerine ait oldugunu ve izinsiz kullanildigini iddia ederek Al Franken'i dava etti ama dava temelsiz ve 'komik' bulunarak dustu.

The Truth kitabina Al Franken, secim gununu anlatarak basliyor ve hayal kirikligini samimi bir sekilde dile getiriyor. Sonrasinda John Kerry'nin nicin Bush'a kaybettigini irdeliyor ve teker teker Kerry hakkinda ortaya atilan yalan, yanlis iddialari yanitliyor.

Kitap ayni sekilde uzun suredir Cumhuriyetcilerin ve hukumetin onde gelenlerinin yuruttukleri yuzsuz kampanyalari ve yalanlari, yolsuzluklari esprili bir dille ortaya dokuyor. Dinlemesi zevkli bir kitap. ISBN: 0525949062

Hiç yorum yok: