Salı, Ocak 17, 2006

Yine Bitti Haftasonu


Bu haftasonu 3 gunluk haftasonlarinda biriydi. Tek resmi tatillerimiz arada Cuma ya da Pazartesi olan ve haftasonunu uc gune cikaran bu tatiller, onlar da az olduklari icin pek kiymetliler. Bu yil noel, yilbasi derken bu pazartesiye denk gelen Martin Luther King Day ile birlikte nerdeyse bir ay icinde 3 uzun haftasonumuz olmus oldu, cok guzeldi:) Tabi ki cok cabuk gecti, 2 olmus 3 olmus pek farketmiyor haftasonlari hep cok cabuk geciyor. Cuma aksami Sibel ve Ilkayla isyerlerimize yakin olan Sip Sak’a gittik. Sibel’in gostermesiyle haberdar oldugum Sip Sak ayda 1-2 kere ogle yemegine gittigimiz sevimli bir Turk restauranti. Ilk kez aksam yemegi icin oraya gittik ve aksam servisinden hic memnun kalmadigimizi soylemeliyim. Sanirim ogle yemegi yeri olarak kalacak orasi.

Newark NJ’de Brezilya mahallesi var. Ilginc dukkanlar da vardir eminim ama bir turlu gezemedik orayi. Newark genel olarak oyle gezmeye gitmek isteyeceginiz bir yer degil ve biz oradaki Brasilia Grill'e yilda 1-2 kere gidiyoruz brezilina bbq icin, onda da ozellikle mi ayarliyoruz nedir her seferinde havalarin cok soguk oldugu doneme denk geliyor, disarida dolasamiyoruz soguktan ya da sagnak yagmurdan. Bu sefer de oyle oldu. Adil de asagida bahsetmis brezilian bbq aslinda cok guzel oluyor. Son gittigimizde hem acik bufe hem de etler cok guzeldi, bu sefer ikisi de kotuydu. Et cesitleri cok azdi, salata bar deseniz o da hic oyle istah acici degildi.

Orda cektigimiz fotograflardan birini Adil koymus, o yuzden firsat bu firsat yilbasindan kalan ve o zaman post etmeyi unuttugum 1-2 fotografi koydum. Fotograflar, Manhattan midtown’daki Lord & Taylor magazasinin yilbasi vitrininden. Noel-yilbasi zamani isil isil oluyor New York, magazalar daha bir ozenle susluyor vitrinlerini. En cok ilgi cekenler de Saks 5th Avenue, Macy’s ve Paul & Taylor’in vitrinleri. Benim siralamamda son yillarin degismez birincisi Lord & Taylor. Hersey o kadar ayrintili dusunuluyor ki dakikalarca ayrilamiyorsunuz bir vitrinin basindan. Macy’s ve Saks daha buyuk figurler kullanip biraz isin kolayina kaciyorlar gibi geliyor.

Hiç yorum yok: