Pazar, Ocak 01, 2006

World Poker Series & World's Strongest Man

Iki sevdigim program, "World Series of Poker" ve "World's Strongest Man" ayni saatlerde yayinlaninca ESPN ile ESPN2 arasinda zip zip zapladim. Pokerde son 10 son 3'e kadar indi ama finali yayinlamadilar. Ilginc olaylardan biri, 2004'de 2576 kisiyi eleyip 5 Milyon dolar kazanarak sampiyon olan Greg Raymor'in final masasina erisemeden elenmesi idi. Onu eleyen ise Goteborg'dan katilan bir Turk: Ayhan Alsancak. Ayhan'in son iki oyunu oldukca dramatik gecti:

Ayhan'in elinde 2 Kiz vardi. Lazar As ve Vale ile oyunu yukseltti. Ayhan tam parasini surdu ve ilk acilan 3 kagitta bir As cikinca Lazar one gecti. 4. kagit her ikisine de yaramadi. Son kagit kiz geldi ve Ayhan kazandi.

Bu inanilmaz oyundan bir sonraki el, Ayhan'a yine 2 kiz geldi. Bu sefer rakibi As ve 10'lu ile oyuna giren Kanter oldu. Ilk 3 kagit 7-3-3'den sonra Ayhan hala ondeydi (%60-%40). 4. kagit 10'lu geldi ve Ayhan'in oyunu kazanma sansi artti (%70-%30). Son kagit alakasiz bir kupa gelince Kanter Flush yakalamis oldu ve Ayhan elendi. Kalan 9 kisi birer milyon dolari garantileyerek final masasina gecti.

Web sitesinden Vegas'i Matusow'un kazandigini ogrendim. Matusow acaip eglenceli bir tip. Surekli masadakilerle ugrasmasi sebebiyle adi Mike "The Mouth" Matusow'a cikmis. Son 5 yildir son masaya kadar cikip kaybediyordu, bu sene cenesi iyi calisti ve gercekten inanilmaz oyunlar cikartip turnuvayi kazandi...

Ilk kez 1997'de TV'de Dunyanin En Guclu Adami yarismasina rastlamistim. O gun bugundur hemen her yil yarismalari izliyorum. Cok zevkli yarismalar oluyor. Mesela toplam 450 Kg agirliginda 2 buzdalabini sirtlayip 70sn suresince maksimum mesafeyi katedmeye calisiyorlar. Bir tiri 30m cekiyorlar. Kamyonetlere takla attiriyorlar vs. vs. Inanmak icin gormek lazim. Seyretmesi cok zevkli.

Son 4 yilin 3unu Polonyali 1977 dogumlu Mariusz Pudzianowski kazandi. Finallerin basindaki yarislarda geride kaldi ama sonra inanilmaz bir atakla rekor ustune rekor kirip rakiplerini ezdi gecti.

Mariusz, 140 Kg agirliginda ve 186cm boyunda. 350 KB ile bench press, 476 Kg ile squad yapabiliyor. Yarim ton agirligi yerden kaldirabiliyor. Kolunun kaslarinin cevresi tam 60 cm! Kisacasi ucuk bir adam.

Bu yarislarda Kuzey Avrupalilarin bariz bir ustunlugu var. Yarismaya katilanlarin hepsi Mariusz tipinde adamlar. Iste sampiyonlarin listesi.

Hiç yorum yok: