Pazartesi, Mart 06, 2006

Family Secrets

Cuma aksami sirketten birkac kisiyle 19 Subatta sahnelenmeye baslayan bir off-broadway oyununa, Family Secrets'a (Aile Sirlari) gittik. Oyun anne, baba, uc cocuk ve buyukanneden olusan Yahudi bir aileyi anlatan bir komedi. Ilginc yani tek kisilik bir oyun olmasiydi. Oyunu esiyle birlikte yazan Sherry Glaser oynuyordu ayni zamanda. Oyunla ilgili elestirileri okurken gordum ki kendi ailesinden esinlenerek yazmis oyunu. Oyunda sadece adi gecen evin buyuk oglu haric butun karakterleri kendi canlandirdi Glaser ve birbirinden tamamen farkli karakterleri buyuk basariyla cizdi.

Oyundaki (ve Glaser'in ailesindeki) karakterler: emekli muhasebeci ve evdeki tek akli basinda birey gibi gorunen baba Mort; lezbiyen ama cocuk sahibi olmaya karar verip kadin sevgilisinin yani sira bir de bu amacla erkek arkadas edinen evin buyuk kizi Fern; marihuna kullanirken yakalanan blumia rahatsizligi olan 16 yasindaki kardesi Sandra; manik depresif teshisi konulan, arada kriz gecirip sinir hastaliklari klinigine kaldirililan anne Bev; ve buyukanne Rose. Egitimine $87,000 dolar harcadiklari, bir tatilde gorsun diye Israil'e gonderdikleri ama orda yasamayaya ve coban olmaya karar veren ogullarinin arada adi geciyor sadece. Bekledigimiz kadar komik olmasa da guzel bir oyundu.

5 yorum:

Yıldız dedi ki...

Bezencim,
Dogumgunun kutlu olsun. Nice mutlu, saglikli, bol "kazancli", gonlunce bir yeni yas dilerim.
Sevgiler,
Yildiz

Bezen Hindistan dedi ki...

yildizcim cok tesekkur ederim iyi dileklerin icin, cok sagol:))

Adsız dedi ki...

Bezen Adil'in yasgununde bile bir mesaj yazip o gun yasgunu oldugunu soyleyip kutlarken bakiyorum kendi yasgununde pek sessiz bir sekilde geciriyorsun, 32 yasinami girdiydin? =P

Saka saka, dilayranin sayfasinda gorunce orda kutlamak yerine sayfanizda direk kutliyayim istedim, nice guzel mutlu yillara esinle birlikte Bezen =)

Oyun icinde, oyun biraz dramatik komedi turu herhalde, ailede sorunu olmayan yokmus, ama ne sanslisiniz new yorktaki bu tur sanatsal etkinlikler hep elinizin altinda ve sizde kiymetini bilip yararlananlardansiniz.

acupofcaffein dedi ki...

merhaba bezen...
Yıldız'ın linklerinden size ulaşmıştım sonra yazdıklarınız okadar hoşuma gitti ki kendi linklerimede ekledim. Her nekadar da tanımasam sizleri bu blog sayesinde az çok tanır duruma geldim. Buyüzden nice senelere diliyorum. Umarım bu yaşında ve yeni girecek her yaşında şansın herzaman seni bir gölge gibi izler... Mutluluklar ve Happy Birthday...

Bezen Hindistan dedi ki...

Kendimle ilgili seyleri pek yazamiyorum Cem gordugun gibi:) iyi dileklerin icin tesekkur ederim.

Arzucum, biz de Yildiz'in linklerinden kesfetmistik blogunu ve duzenli olarak da girip bakiyoruz. Blogumuzu begenmene sevindim, kutlama dileklerin icin de ayrica tesekkurler. Ebelendigin yazinda gordum ki NY'u ozlemissin, baharda cok guzel oluyor buralar, yolun duserse bekleriz mutlaka:))