Salı, Ekim 10, 2006

Haftasonu ve 125. Yil Kutlamalari


Cumartesi alisveris icin Jersey Gardens Mall'a gittim. Artik erteleyecek zamanim kalmadigi icin oflaya puflaya gittim. Ise giderken giyebilecegim rahat bir ayakkabi almam lazim. Havalar serinledi artik sandalet giyilemiyor. Alisverisi eziyet olarak goren kac kadin vardir acaba benim gibi:)) Zaman kaybi yaw, o arada yapacak daha zevkli bin tane sey var. Bitse de gitsem modunda mallda dolasirken lotodan para ciksa da yerime alisveris yapacak birini kiralasam diye geciyordu aklimdan yine:)) Allahtan arada arkadaslarim, misafirlerim gelip alisverise gitmek istiyor da o arada kendiminkileri de cikariyorum aradan:) Ama is mutfak ve ev icin farkli ivir zivir, baharat, farkli ve etnik yemek malzemesi vs alisverisi olunca akan sular duruyor. Hadi dendiginde kapidayim ben:)

Donuste Rutherford'a girdigimde tam da yolumun ustundeki bazi sokaklarin trafige kapandigini gordum, bayram degil seyran degil nooluyor yaw. Derken bizim caddeye donecegim sokaga geldim ve ta daa bir gecit toreni baslamis caddeye donemiyoruz. Evi karsida goruyorum ama gidemiyorum:) Gecit toreninin bitmesi beklenecek el mecbur. Evden cikarken Adil yaninda bulunsun diye fotograf makinasini vermisti, eh isabet olmus diyerek arabadan inip kendime guzel bir yer secip toreni izlemeye basladim. Ne toreni bu yahu derken ogrendim ki Rutherford'in 125. yili kutlaniyormus. Rutherford'in 125. yili 21 Eyluldeydi halbuki, niye bu kadar zaman beklediler parade icin bilmiyorum, onceki haftasonlari yagmurluydu herhalde o yuzden. Hava muhtesemdi bu haftasonu. Adil'i aradim, o da cikti evin onune, beraber toreni seyredip fotograf cektik bolca. Cop kamyonlarimiza kadar kasabamiza ait ne varsa gecti onumuzden:) Aksam da havai fisekler atildi.

Aksam Eda, Murat ve Simon yemege geldiler, ilk inegol kofte denememi test ettiler. Kofte tam not aldi, tarifin kaynagi evcini'ne burdan tesekkurlerimi yolluyorum:) Yemek bloglari sagolsunlar sayelerinde daha bir zevkle yemek yapar oldum. Hep ayni seyleri yapmaktan sikildim diye soylenirken simdi deneyecek bir suru tarif var onumde, surekli de yenileri ekleniyor:) Abartip ramazan pidesi bile yaptim, iki kere hem de, gayet de oldular. Ilkinde sevgili Binnur'un ikincisinde sevgili Zuhal Yalcin'in tariflerini denedim. Ilk ekmek denemesinde mayaya kabartma tozu muamelesi yapan ben icin ne buyuk bir adim bu bilemezsiniz:) Ilerleyen saatlerde alisverise New Jersey'e gelen Figen, Burak ve Artun da ekibimize katildi. Onlari da ne zamandir gormemistik cok iyi oldu, bol bol muhabbet ettik.

2 yorum:

Berceste dedi ki...

Bizde kurtulus gunleri torenleri yapilir, orada kurulus gunu ! Aslinda bizimkiler de kurulus gunu olmali kanimca. Kahramanliklar asla unutulmamali ama kurtulus bana uzucu geliyor :(
(Bu arada post icindeki linkler mi calismiyor ben mi acamadim, pide pide diye surunen ve kabartma tozunu mayadan daha cok seven eh yani bu kadar benzerlik olur diyen bu kardise bir bildiriver lutfen)

Bezen Hindistan dedi ki...

linkler calismiyormus canimcim, iyi ki soyledin. duzelttim simdi ucunun de calisiyor olmasi lazim. bir dene olmazsa maille gondereyim. dene mutlaka pideleri, gayet guzel oluyorlar. resme bakip ben bunu yapamam demistim ama tarifler cok iyi, oluyo valla:)