Çarşamba, Ekim 04, 2006

Rezalet!

Turkiye ile ilgili “gunluk” haberleri takip etmiyorum, edemiyorum. “Onemli” olaylardan, bazen gecikmeli olarak haberim oluyor, bazense hic olmuyor. Digg.com'da okudum, yine bir Turk ucagi kacirilmis. Benim ilk aklima gelen soru, “Silahsiz biri, nasil kacirabiliyor ucagi? oldu. Hurriyetim.com’a baktim, goremedim. Radikal’e gore elinde bir paket varmis. Bomba var icinde demis ve girmis kokpite.

Bu kacinci kacirma olayi, niye bu kadar lay lay lom bir guvenlik var havaalanlarimizda? Belli ki pilot da guvenmiyor guvenlige, ciddiye almis. Acaba 9/11 bize olmaz diye mi dusunuyoruz? Almanya’daki bilmem ne cemaatinin ucak kacirip 10 kasim gununu kana bulama planlari oldugu ortaya cikarilmamis miydi? Ha, bu arada adam cekip giderken el sallamis, bizim yolcular da adami alkislamis? Akil, sir ermiyor valla, rezalet ki ne rezalet...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Adil ve Bezen;
Türkiyedeki haberleri okumayın bence...Morlanizi bozulmasın.
Zaten haberleri okumazsanızda gündem hiç değişmiyor hep aynı. yani 1 yıl sonra bir yerden aynı şeyler yakalanıyor.
Evet elinde paketle nasıl bomba var deyip kaçırmış orası meçhul..
Alkışlama olayına gelince 107 yolcunun 102 kişisi yabancı, 5'i türk. Korsan insanlardan özür dileyip tek tek tokalaşınca onlarda alkışladırlar. Olay uçağın içinden sesli bağlantı ile naklen verildiği için biliyorum...:-))
Selamlar...

Adil Hindistan dedi ki...

Gel simdi bunu Amerika'liya anlat. Hakikaket kafamiz farkli calisiyor :)

Adsız dedi ki...

adil haberin gercegi bak burda:

http://www.cnn.com/2006/WORLD/europe/10/04/turkey.hijack.pope.ap/index.html

dun cnn harici diger kanallar hemen atladi haberin uzerine ve su sekilde verdiler '2 turk ucak kacirdi, detayli bilgileri alir almaz bildirecegiz' 10 dakika sonrada haber su sekle dondu '2 turk papa'nin turkiyeye gelmesini protesto etmek icin ucagi kacirdi' ve arkasindan bi suru sacmalik tabi yok musluman ulkeymiste o yuzden papaya karsi cok buyuk bir ofke varmista son soyledigi laflardan dolayi 'is yerinde kudurdum tabi izlerken haberleri'

bu isin icinde baska birseyler var, yakinda kokusu cikar, yani sanmiyorum bu adamin askerlik yapmamak icin gidipte italya ve papadan siginma ve korunma istemesi ve boyle kolay bi sekilde ucagi italyaya indirtebilmesi tek basina.

agca olayinin arkasindan neler neler cikti ve hala sakli biliyorsun.

bu arada asil su haber beni cok kizdirdi bak okursan:

http://www.glennbeck.com/realstory/10-02-06.shtml

adama biseyler yazdim ben. programina eskiden terorist olmus simdi jihadi neden biraktim diye kitap yazmis ermeni asilli arap'i cagirmis onun fikirleri ve bilgileri ile turkiyeyi tanitiyor seyircilerine.

o eskiden terorist olan diyorki amerika icin turkiye irandan daha tehlikeli. turkiyeye dikkat edilmeli diyor ve ekliyor hemen osmanli zamaninda 10 milyon kisinin katliamini yaptilar onlar.

acaip kizdim izlerken. ulke olarak teroristlerle anlasma yapmayiz derler sonra programa cikarip sanki tarihci gibi bi teroristin bilgilerini alirlar.

Adil Hindistan dedi ki...

Glenbeck haberini okudum ama pek bir sey goremedim oyle kizacak aslinda. Ayni seye mi baktik? Cuval meselesinden filan bahsetmis, o mu?

Adsız dedi ki...

adil programi izleseydin anlardin, belki orda o programin kayiti vardir.

adam bahsetigim gibi eskiden teroristlik yapmis kisiyi programina bilir kisi gibi cagirmis, turkiye hakkinda bilgiler aliyor. oda tabi yerden yere vurdu turkiyeyi. dusunsene iran'dan daha tehlikeli turkiye amerika icin diyor.

sen diyorsun su ucak kacirma olayi tv'de cikti rezilik, birde gel bu program konusulanlari gelde amerikaliya anlat simdi. Adam cikiyor amerika icin turkiye iran'dan daha tehlikeli.

sayfasina koydugu konusmasinin metnini progaminda daha boyutlu ve yonlendirerek yaptiki, turkiyeyi tanimayan amerikalinin gozunde amerikaya dost gozuken ama kazigi atacak bir musluman ulke gibi gosterilmeye calisindi.

benzetme bile yapti pakistana benzeterek.

oyle bi programi hazirlamiski, ilkin tayyip'in pkk icin irakta bisey yapmazsaniz biz gerekeni kendimiz yapariz lafini sanki gecen hafta demis gibi baslayip bu lafin altinda tutup iste turkiye irak'a girecek arkasindan iran ve ordaki askerimizin(amerikali) hayat tehlikesi daha cok artacak dedi arkasindanda tabi o terroristi cikarip fikiri sunuldu turkiye icin oda turkiyeyi batirdi yerin dibine. konusmasi icine osmanli zamanini bile hemen SIKISTIRIP 10 milyonluk katliam yaptilar dedi.

anliyacagin yada benim anladigim turkiye pek guzel anlatilip gosterilmedi seyirciye, zaten ilk programinin adi 'turkey friend or foe? ikinciside cold turkey? di.

ikinci programina verdigi isimde bile bir alayci kucumseme var bence.