Çarşamba, Aralık 13, 2006

Blogger Beta Tasinma Islerine Devam

Blogger Beta tasindiktan sonra, bir takim degisiklikler yapmamiz gerekti. Hala beta yazilim oldugu icin bazi gariplikleri var. Ornegin Bezen'in kullanici adi gorulmuyor, sadece benim ki var (sag tarafta "Biz" yazan yerde).

Ote yandan yeni blogun Arsiv goruntulemesi cok hos. Sanirim, sizin de hosunuza gidecektir. Arayuzu Turkce'lestirdik bir parca. Her seyi Turkce yapamadik gerci ama eskisinden daha iyi.

'Labels', ya da Turkce'lestirdigim haliyle 'Konular'/'Basliklar' yeni bloggerin bir ozelligi. Yazilari kategorize etmeye yariyor. Tam benim bayilacagim bir ozellik. Bir yandan da ogreniyoruz, acemilik var tabii.

415 tane yazi girmisiz bugune kadar. Dun ve bugun sanirim 4 saate yakin vakit harcadim kategorize etmek icin. Hala, son halini vermis degiliz, dolayisiyla degisiklikler olabilir. Yan tarafa bir goz atip, gormek istediginiz bir konu basligi varsa yaziverin lutfen...

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Bence konu basliklari cok fazla. Mesela "sanat" ve "resim" konularini tek baslik yapabilirsiniz. Okuyucuyu fazla yoran bir liste olmus gibi geldi bana. Ya da tatil amacli gezdiginiz pek cok ulkeyi "tatil" basligi altina alabilirsiniz. Zira yazarlar icin de ayni sey yapilabilir. Benim aklima gelenler bunlar. Sizin tecrubelere gore ben de tasinirim belki Beta'ya :)

Sevgiler...
Yildiz

Berceste dedi ki...

Alo Alo! Sesim geluuur mu? Su beta benim canima okuyor :( Yorum birakirken kok sokturuyor! Bezen'den aldigim tuyolarla bir deneyeyim bakayim, ama boyle e-posta adresim gorunmeyecek mi acep? Hepimize kolay gele, ya Allah, Bismillah, kilicimi, pardon mouse'umu elime alip bir send diyeyim bakalim neler oluyor....

Adil Hindistan dedi ki...

Sevgili Yildiz. Nedir benim bu sosyolog tayfasindan cektigim? Dun aksam kategorileri Bezen'e gosterdim. Yorumu seninki ile tipa tip ayniydi. 2-1 kaybettim ve bugun ciddi bir sadelestirmeye gittik :)

Labellarin guzelligi malum. Tiklayinca, o label altindaki tum yazilar cikiyor, aramaya gerek kalmiyor. Once 1. label'i secip, sonra onun altinda ikinci bir labeli secmek mumkun degil. Bu cesit bir filtreleme iyi olurdu diye dusunuyorum. O yuzden, cocum olarak fazla kategori goz cikartmaz diye dusunmustum.

bir sure boole gitsin bakalim :)

Adil Hindistan dedi ki...

Berceste, sorun ne tam olarak?

Yıldız dedi ki...

Allah başka çektirme vermesin Adilcim. Tıpa tıp aynı yorum olduğuna göre var bir doğruluk payı mutlaka. Ahhh ah kıymetimiz bilinmiyor bizim :)))))

Bakalım bu yorumu kaç deneme sonunda gönderebilcem.

Hoşçakalın...
Yildiz

Yıldız dedi ki...

Ne "other" ne "anonymous" ne de "blogger" olarak yorum gönderilebiliyor. Ancak gmail hesabının bilgilerini girince yorum yollayabiliyorsun. Duyurulur...

Berceste dedi ki...

Ben ugrayincaya kadar, Yildiz cevaplamis! Sorun aynen dedigi gibi. Berceste accountu ile yazinca kabul etmiyor. Ancak gmail,googlemail adreslerini tanitinca(ki bu bilgiyi de Bezen iletti bana) yazilarim yorum sayfanizda gorulebilir hale geliyor. Eger Berceste accountum ile girersem bana sifren dogru degil, daha sonra tekrar deneyin diyor!

Berceste dedi ki...

Aaaa galiba Berceste'yi de kabul etti! Yuppiiii yasasin :) Aslansiniz arkadaslar :D

Adil Hindistan dedi ki...

Berceste,

Ben ayarlara baktim, hepsi duzgun gorunuyor. Anonymous olarak yorum birakmak serbest. Herhalde blogger da bir bug bu bahsettigin. Bezen de dun senin sitene yorum birakamadigindan bahsetmisti. Sonra aksam denedi sorun yasamadi.

Adsız dedi ki...

bir de anonymous olarak post edeyim

Adil Hindistan dedi ki...

Herhalde duzelttiler...

Murat dedi ki...

En alttaki footer kisminda 'MyBlogLog, StatCounter, Google Analytics' gozukuyor, bilmem bilerek mi yaptin ama soyleyeyim dedim. Beta ya gectikten sonra oldu sanirim.

Bezen Hindistan dedi ki...

oh be sonunda girebildim. ben onun icin ascimi supurge edeyim o bi gmail passimi hatirlayamadim diye tanimasin beni olcek sey diil. insanin boole boole yuzune vurulmaz ki unutkanligi canim:)

cuma gunu bir sekilde girmeye calisirken other veya anonymous olarak yorum yazmama da izin vermemisti ama simdi cozulmus galiba, adil gonderebilmis.

henuz pek isinamadim ben bu betaya henuz kotu kotu suzme safhasindayiz birbirimizi:)

Web Tasarımcı dedi ki...

he yaa

Wp Theme , Wp Plugin , Wp Tema , Free Premium Theme
web tasarım

msn, smiley, avatars, msn center
ozalit , kirtasiye , dijital baskı, Fotokopi
çini , tabak , plaket , kütahya çini, çinicilik