Pazartesi, Temmuz 09, 2007

Fazla Barbeku Goz Cikarir Mi?


Cikarmaz di mi? Bence de:)) Kilolari cikarabilir tabi ama o da gulun dikeni oluversin artik, bakariz caresine bi ara:) Son 5 gune 3 barbeku sigdirdik. 4 Temmuz bagimsizlik gunumuz ya, tatiliz. Barbeku gunu olarak da bilinir. Alismisim tatillerin ya Cuma ya Pazartesi olmasina, bu Carsamba'ya denk gelince garip geldi. Uzun haftasonu olamadi bu sefer. Ama tatil tatildir canim soylenecek degilim:) 4 Temmuz'da barbeku mutlaka yapilir, yapilmamasi ayiptir, olacak sey degildir, dusunulemez. Super bowl'dan sonra ulke genelinde en cok bira tuketilen ikinci gun oldugunu dusunuyorum ayni zamanda. Ogleden sonra barbeku yapilir, aksam da gidilip havai fisekler seyredilir. Kasabalar bir hafta oncesinden deneme atislarina basliyorlar zaten.

Bu gun ayni zamanda can arkadaslarimiz Eda ve Murat'in evlilik yildonumu. Dalya dediler bu yil. Kutlama barbekusu duzenlediler hatta, hep beraber kutladik. Tam ortasinda yagmurun yagacaginin tutmasi gunun tek hadi yaa dedirten seyi oldu. Semsiye altinda mangalin yanmaya devam etmesine engel olamadi ama bu, kimsenin keyfini kacirmaya da yetmedi. Yagmur aksam iyice siddetlenerek yagdigindan havai fisekleri seyretmeye gidemedik. Klasik olarak butun gun yedik. Ilkay'in kofteleri pek meshurdur kabilede ama Murat'in da asagi kalir yani yokmus. Oyle bir yukselttiler ki citayi, kofte sunarken iki kere dusunmemiz gerekecek artik:) Kofteler enfesti. Hersey nefisti aslinda. Hep birlikte kutlayacagimiz nice on yillar diliyoruz arkadaslarimiza (kendimizi de sokusturuverdim hemen araya:)))

Cumartesi gunu Figenlere gittik. Erin kizimizin gelmesi icin geri sayima basladik artik, ay sonu katilacak aramiza kismetse. Artun abi olmaya hazir gorunuyor. Neden doneminde su anda. Hemen tum cumleleri neden'le basliyor ve verilen her cevaba yeni bir 'neden'li sorusu var:)) Ikinci mangalimizi da orda yaptik. Burak sagolsun yemedi yedirdi valla, o sicakta hersey pisene kadar ayrilmadi mangalin basindan.

Pazar gunu Adil'in isten arkadasi Mathieu ve esi Kara geldi. Brooklyn'de oturuyorlar. Iceri girer girmez ilk soyledikleri 'bir daha gelmeyecegiz' oldu:) 1 saat 40 dakika surmus bize ulasmalari. Heheh dedik biliyoruz biz bu duyguyu. Hepi topu 22 mil yol ama arada Manhattan'i gecmek gerekince cidden cok uzun suruyor ve cildirtiyor. Karsiya gectigimiz her seferinde biz de aynen boyle diyoruz:)) Omuz ve bira verdik arkadaslara, yatistilar. Eda ve Murat da gelince yeme fasli icin hazirdik artik. Mathieu Fransiz ve super bir ahci. Tatli isini direk ona atmistik ve onceki gun acaba ne yapacak diye diye kulaklarini cinlatmistik bol bol. Maalesef gec kalkmis arkadasimiz, vakit kalmamis. Pastane tartlariyla idare ettik. Onlar da cok lezzetliydi gerci. Mathieu'nun hanesine yazdik ama, bize komple yemek yapacak simdi:)

Mangal calisacak mi calismayacak mi diye ufak bir stress icindeydik. Ben kosup firini yakmak icin hazir bekliyordum gecen seferki gibi sorun cikarirsa diye. Disaridaki prizin calismadigindan eminiz artik. Uzatma kablosu (surge protector) ile icerideki bir prize taktik ama onu da attirip durdu. Klimayi kapattik belki olur diye. Hatta ben radyoyu da kapatalim, cep telefonunu sarjdan cekelim gibi uc oneriler dahi getirmeye baslamistim. Hani damlaya damlaya gol olur belki diyerekten. Fakirin ekmegi umut iste. Yine mezeye mi talim ettirecegiz milleti diye moralimiz iyice bozulmaya baslamisti ki daha guclu bir surge protectorla belki olur, bu yetmiyor galiba dedi Murat. Bilgisayarlarinkini soktuk getirdik ve sonrasinda tik demeden calisti hakkaten. Derdi oymus meger (yani umarim sadece odur), hemen bir tane ona ozel alacagim. Bu sefer mahcup etmedi bizi, tekrar sevgiyle bakmaya basladim ona:)

Soyle yanyana kapi onlerinde fotograf cekip oyle yazalim diyorduk ama biz fotograf cekene kadar haberin haber degeri kalmayacak, boyle fotosuz yazayim bari:) Balcalar komsumuz oldu sonunda:) Aylar suren beklemeden sonra nihayet yan evimize yerlesti Bolunmez uclusu. Komsuculuk oynuyoruz artik:)

6 yorum:

Koyubeyaz dedi ki...

Bloguma gelip yorum biraktigin icin, yorumlarina bayildigim icin, yorum birakarak seni bulmama vesile oldugun icin, beni ziyaretine sevindigim icin gelip burdan sana bir merhaba diyip tesekkur etmek istedim....

AycA dedi ki...

Ama bizim oğlumuzun adı Erin nassı olcak simdi :))))hehehe

Bezen Hindistan dedi ki...

Hosgeldin koyubeyaz, cok sevindim ziyaretine:)

Iki Erin arasinda dilek mi tutsak acep diyorum Ayca ne dersin:))

Aslı Cin dedi ki...

Bence de çıkarmaz.

Selim Karakaya dedi ki...

Bezencim ya, o kadar güzel anlatıyorsunuz ki her seferinde şu mangalları, buraya ilk geldiğinizde kolunuzdan tutup mangala götürmek niyetindeyim!!:)
fotoğrafta çok iyi görünüyorsun bu arada, kizimiz nasil bu aralar:))

Bezen Hindistan dedi ki...

Sagol Asli:))

Selimcim sen bi gel bak ne mangallar yapicaz sana biz. En ince gorundugum fotografi sectim hehehe. Kizimiz iyiler, benden onde gitmekteler artik her yere:)