Perşembe, Ağustos 02, 2007

Domuscuk

Onbilgi:
Gecen hafta Bezen'le stroller bakmaya ciktik Lara Su hanim icin. Konusurken Bezen,

- "Cin takvimine gore sen "domuz yili"nda dogmussun. Kizimiz da hem senin gibi Akrep olacak, hem de bu yil "domuz yili" imis yine." dedi...

Giris:
Benim eski mudurlerden Jay her yaz evinde bbq partisi veriyor. 2006 ve 2005'de gitmis ve gayet eglenmistik. Bu yil biraz kararsiz kaldik. Davetiye'nin uzerinden 1.5 ay gecti. Neyse dun artik Jay'de bir e-mail atip, plan yapicaz bir karar verin gari deyince e peki dedik.

Gelisme:
Arkasindan bir telefon. Hala Jay ile calisan eski takim arkadasimlarimdan unix dunyasindan Linda. Linda hanim Cin'li. Dunya tatlisi bir kizi var. 8 Agustos'da 6sina basacak. Manhattan'da oturduklarindan arabalari yok. Jay'de 2 saat uzakta Long Island'da oturuyor.

- "Sizinle gelebilir miyiz yine?" diye sordu. Bezen'in hamile oldugunu ogrenmis tebrik etti ve dedi ki

- "Biliyor musun cok sevindim, bu yil bizim takvimimizde sadece domuz degil 'altin domuz yili" (year of the Golden Pig) yili. Bu yil dogan cocuklarin gelecegi cok parlak olacak (Cinlilerin Allahi para olduguna gore cok zengin olcek filan demek istedi herhalde).

O anda dank etti, tanidigim diger bir kac Cin'li diger arkadaslarin bu yil bebek bekliyor. Sonra google'ladim baktim ilk gelen yazida diyor ki G.Kore'de nufusun %10 artmasi bekleniyormus bu yil. Ayrica bu olay 600 yilda bir olan bir sey....

Yalniz galiba bir 0 fazla atmislar. Hergun ise gidip gelirken dinledigim National Public Radio (NPR)'in sitesinde yer alan "Cin, Altin Domuz yilina hazirlaniyor" baslikli mesajda, 60 yilda geldiginden bahsediliyor bu yilin ve Cin'in "tek cocuk" politikasi yuzunden pek cok ciftin bu yil bebek sahibi olmayi planladigini yaziyor.

Cin'den bir siteye baktim, 600 degil 60 yil demis... Cin takviminde her yil 12 burc ve 5 elementten biri ile eslestirilmis: "Altin, Odun (Cem Yilmaz'in filmi geldi aklima simdi), Su, Ates ve Toprak". Dolayisiyla Golden Pig 60 yilda bir denk geliyor.

Gel gor ki Kore'den The Seoul Times'da 600 yil demis ve "domuz" yilinda doganlari (ornek 1971) soyle tarif etmis (vallahi bildi):

"Domuz yilinda doganlar, cesur, sadik ve dusunceli olurlar. Bilgiye actirlar. Kolay sinirlenir ve sakinlesirler; kolay kolay arkadas edinemezler ama dostluklari kalicidir. Bazen fazlaca durust (bosbogaz mi demek istedi acep?) davranip kendilerini zora sokarlar. Is dunyasinda iyi degildirler ve edebiyat, sanata daha yatkindirlar."

Sonuc:
Bilmiyom valla ben WoW'a donuyorum.

3 yorum:

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

:) ilk defa lady nutmeg'in adını telaffuz ettiniz burada:)) LARA SU..
canımsınız ve merakla beklemekteyim cimcimeyi.. şanslı, hareketli, akıllı bir kız olur inşallah..
kendinize iyi bakın. öpüyorum.

Selena dedi ki...

Lara Su demek, ben de begendim ismi... valla merakla bekliyorum veledi. ne kadar bilmiş ne kadar cimcime olcak:)))

Adsız dedi ki...

merhaba blogunu yeni farkttim cok guzel bu arada bende long island'dayim benim de lara ile akran bir oglusum var adi ali kasim 15 2007 dogumlu bu habere sevindim dogrusu )))

asli