Cuma, Ağustos 24, 2007

Hamilenin Seyir Defteri


Uc gundur sonbahara girmis gibiydik burda, gayet serinlemisti hava. Super rahat bir uc gundu benim icin, sicaklamak yok, ayak sismesi yok..havanin surekli kapali olmasi, yagmur yagmasi bile keyfimi kacirmadi. Bugun eskiye donduk. Gunes var disarida daha mutluyum tabi ama o bogucu nem de yaninda gelmis. Yine eski sicakligimiza donuyormusuz haftasonuna. Yarin icin acikhava planimiz var, bizi bogmaz umarim hava.

Gidisati guncel tutmak adina yazalim, 29. haftadayim su an. Gecen hafta seker yuklemesi yapildi, hamilelige bagli seker hastaligi var mi yok mu diye bakmak icin bu haftalarda seker testi yapiyorlar. Ilk testte birsey yok. Ac kalmak gerekmiyor, gidip verdikleri siviyi icip 1 saat bekliyorsun, sonra kan alip bakiyorlar. Yuksek cikarsa bu sefer ikinci testi yapiyorlar. Ikinci test biraz bela. 12 saat ac kalip sonrasinda gidip verdikleri cok sekerli siviyi icip bu sefer 3 saat bekliyorsun, saat basi kan aliniyor. Tansiyon dusmesi, mide bulanmasi falan cok oluyormus bunda. Gecen gun aradim sonuclari ogrenmek icin. Tekrar test yapmamiz gerekecek dediler. Eyvah dedim yuksek cikti, o bela teste kaldik. Dusuk cikmis megerse, ilk testi tekrar yapip birkac seye daha bakacaklarmis. Ohh tatlilarimi elimden almayacaklar yani henuz, korkuttular beni bir an:)

Gun boyu gozumun onunden cesit cesit tatli gecmekte zira, onu da yapayim bunu da yiyeyim diyerekten. Allahtan cogunlukla fikrimde kaliyor bunlar. Gun icinde kesin bu tatliyi yapiyorum gidince diyerek malzeme listesini bile cikariyorum kafamda bazen. Sonra aksam eve gidince cok useniyorum. Koltuga yayilip film seyretmek, dergi karistirmak, kitap okumak daha cazip geliyor, tembellik var serde:) Neyse diyorum kalsin bu aksam yarin yaparim. Yarin ayni senaryo tekrarlaniyor. Cok gozum donmusse biraz cikolata yiyorum ya da gidip pastaneden aliveriyorum o aksam icin, gitmeye usenmezsem tabi. Ama evde yapmayi tercih ettigimden pastaneye gitmek son care benim icin. Yemek bloglarindan bir suru tatli kestirmisim gozume, onlari denemek varken disaridan almak olur mu. Adili hic isin icine karistirmiyorum bu arada. Istesem gidip alacak cunku, benim de tek otokontrol silahim olan usengecligim bir ise yaramamis olacak. Tatli isini haftasonuna birakiyorum. Haftasonu da o plan bu plan derken genelde gene kaliyor. Obelix olmustum yoksa simdiye:)

Karnimi kim gorse erkek bu diyor. Gittigim bir magazada kasiyer kadin mumkun degil bunun kiz olmasi, emin misin falan dedi bana. O cok emindi kendinden:) Jay'lerde de Jay ve Gina bizimkine de kiz demislerdi ama erkek dogdu, bu erkek karni dediler. Ben hic anlamam nasil oluyor bu karna bakip soyleme islemi. Hani labden gelen amniyo sonuclarina gore ogrenmemis olsak cinsiyeti icimize kurt dusurecekler hakkaten. Ama mesela bugun de isyerinde biri yok canim hic mi erkek gobegi gormedik basbayagi kiz bu dedi:) Ben cozemeyecegim bu isi.

4 yorum:

Açalya dedi ki...

29. haftadasın demek canııııımm kıyamam. O günlere gittim şöyle bir. Şeker testi için aç kal ama susuz kalma sakın, bol bol su iç. Bana he yerde erkek dediler, karnın sivri ise erkek diyorlar, benimki sivriydi. Sen amniyoya güven gerisi boş, benim de 16. haftada amniyo ile belirlenmişti. Çok kolaylıklar diliyorum, sevgiler canım.

Adil Hindistan dedi ki...

Merhaba Acalya,
Bezen simdi yolda, eve ulasinca yanitlar seni. Mesajini gorunce, bloguna baktim. Cok guzel yazmissin, bir solukta bitirdim on sayfayi. "Her gun mutlaka" diye bize link bile vermissin, "bak ya artik her gun guncellemiyoruz oysa" diye hayiflandim... Bebeginin videolarina baktim. Cok seker bir bebis, Allah bagislasin.

Bezen Hindistan dedi ki...

Merhaba Acalya,
Cok sagol onerin icin. Sayfani surekli takip ediyorum ve tecrubelerinden cok yararlaniyorum. Dante Korel'in maceralarini da gulumseyerek takip ediyoruz. Sevgiler.

Selena dedi ki...

Yazınsanıza yaaa!!!
ayrıyeten hamilemizin fotolarını hala beklemekteyiz:)