Çarşamba, Haziran 29, 2011

Futbol

Hayir, gelen giden yok henuz. Biz de tam gaz aktivitelere devam ediyoruz. Kasabamizda 3-5 yas grubu cocuklar icin futbol etkinligi duzenleniyor. Genelde bu tur aktiviteler hep hafta ici gun ortasinda oluyor biz de melul melul programa bakmakla yetiniyorduk. Bu seferkinin 6.30'da baslayacagini ogrenince hemen atlayip yazdirdik iki kankayi. Haftada 1 saat, 4 hafta surecek.

Ilk seans bu Pazartesiydi. Su ici korumali futbol coraplarindan isteniyordu, buldugumuz en kucuk boyu aldik. Bizim huylu kede hayatta giymez bunlari diye son ana kadar soylemedim ona. Bilmedigi seyleri denemeye pek hevesli olmadigi icin vazgecme firsati vermek istemedim eline. Park yerinde katakulliye getirip giydiriverdik. Heyecanli taraftarlar olarak kenarda yerimizi aldik. Hatta Adil isten erken cikmis, tam techizatli kameraman modunda cekime hazir bekliyordu.

Duyan gelmis, bir suru cocuk vardi. Boylara gore kiz-erkek gruplara ayirdilar bunlari, her grup onceden belirlenen alanlara gecti koclariyla birlikte. Herbirine birer futbol topu verdiler, kosturmaya basladi cocuklar. Bizim kankalar elele tutusmus bir halde tarafimizdan -defalarca - ittirilerek gruplarina gonderildiler. Sonunda zoraki de olsa gittiler. Cok uzun sureli olmadi ama bu gelisme. Ikisi de pek niyetli degildi olaya dahil olmaya. Iki topa vurup yanimiza kosuyorlardi. Biz iceri ittiriyorduk onlar disari kaciyordu. Birbirlerini gaza getirirler diye dusunmustuk, tam tersi oldu. Kedenin futbol yasami saniyorum 15 dakika surdu.

Bizi kenarda gorunce iceri gitmek istemiyordur belki diye olay yerinden uzaklastik Adille ama bunu goren kede avaz avaz aglamaya basladi, geri donduk. Sonunda baktik ki olmayacak, biz binbir hileyle iceri gonderiyoruz bunlar bumerang modunda aninda geri geliyor, vazgectik. Futbol sahasinin arkasindaki cocuk parkina gecip biz zaten parkta oynamaya gelmistik havasina girdik. Onumuzdeki hafta long weekend, ders yok. Iki hafta sonraki derste bakalim birsey degisecek mi. Ben parami 'degismeyecek'e yatiriyorum :))

2 yorum:

Berceste dedi ki...

Daha cok kucuk annesi, ne yapsin kuzu?

Bizlerin beklentisi buyuk ama onlar daha cok kucuk. Bir de bizim hosumuza gidecegini dusundugumuz seyleri biran once onlara sunmaya calisiyoruz ama acele ediyoruz :( Oyuncaklarda bile bakiyorum cok erken almisim pek cok seyi.

Bezen Hindistan dedi ki...

yazdirdigimiz ilk aktiviteydi bizim de. hosuna gider mi acep diye deneyelim dedik aldik cevabimizi:)