Pazartesi, Aralık 19, 2005

Delmonico's da bir oglen yemegi...


'MTA Union' (NY Metro calisanlarinin sendikasi), NY Metrosu patronlarindan yillik icin %8 zam istiyor ve anlasma saglanmazsa gecen hafta Persembe gecesi itibariyle greve gideceklerini aciklamislardi. Grev tehditi altinda bu hafta ise gelip gelemeyecegimiz belli degildi ve FactSet grubundan satis sorumlulari bizi Pazartesi yemege cikartmak istediklerini soyleyince, katilip katilmama konusunda once kesin cevap veremedim. Sonra, grev olmadigi takdirde katilacagimi bildirdim.

Grev Sali gecesine kadar ertelenince bugun isteyiz ve oglen 12'de isten arkadaslarla 56 Beaver St., New York, NY adresindeki Delmonico's Restaurant'a gittik. FactSet'in satis sorumlusu bizi karsiladi. Yazilimcilar, Sunucu Yoneticileri ve destek grubundan toplam 13 kisi davet edilmis.

Delmonico's 1827'da Giovanni ve Pietro Delmonico tarafindan bir pastane olarak kurulmus. 1831'de restaurant acilmis. 16 Aralik 1835'deki buyuk yanginda 23 ve 25 Williams Street'teki binalar yanip kul olmus. 1836'da Delmonico's kardesler Beaver,Williams ve Gunery Williams caddesinin kesisimindeki ucgen binayi satin almislar ve 1 yil sonra 3 katli restaurant hizmete acilmis. 1868 ile 1999 arasinda ne olmus bilmiyorum ama restaurant'taki dokumanlara gore (evet yemek yemege gittik ama tarihini merak ettim iste) 1999'da Italyan - Hirvat gocmenlerden olusan bir ortaklik Delmonico's u yeniden hayata gecirmis ve Wall Street'in bilindik, saygin Steak House'lardan biri olmus.

Bizim icin zamaninda Charles Dickins'in yemek yedigi ve adini verdigi Dickins Room'da yer ayirtilmis. FactSet'in GS'le calisan 3 elemani bizi karsiladi ve tum ekip ulastiktan ve tanistiktan sonra yemege gecildi. Gozum Porter House'da idi ama Porter house dedigin yukluce bir et ve 2 kisilik bir menu demek. Ortak bulamayinca Delmonico's Steak sectim. Yanina da masaya 1995 urunu Rinaldo Kirmizi Sarap soyledik. Gayet lezzetli bir yemek ve keyifli bir muhabbet oldu. Yemek olayini Tiramisu ile taclandirip 2 saat sonra ise donduk. Kafalar hafif iyi ve anilar henuz taze iken yazalim, di mi? :)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Anlatigin grev herhalde dun gece baslamis ve okudugum kadariyla mahkeme grev yapilan hergun icin o mta sendikasina 1 milyon dollar ceza veriyor ve yasaya aykiri geldiklerini soyluyor.

Adamlar herkesi cok kizdirdilar New York'da yasayan insanindan tutta Gov. George Pataki'ye kadar.

Kotu zaman sectiler grev icin, yazin yapsalar bu kadar belki tepki gormezlerdi ama bu karda kista hele hele Christmas oncesi yapilcak is degildi bana sorarsan.