Perşembe, Aralık 15, 2005

Sirkete donduk ama o nereye bakiyorsa...

Dun tatil donusu ise gittim, millete Brezilya / Arjantin nasil bir yermis anlattim saatlerce. 1500 tane mail birikmis; oku oku bitmiyor. Oglene dogru patron ve patronun patronu bizi teker teker cagirmaya basladi. Gelecek yil maasimizi ve aldigimiz ikramiyeyi acikliyorlar. Baktim, cikanin surati bir karis; durum iyi degil. Gecen yil sirket tarihinin en iyi yili idi; primler herkesin yuzunu guldurmustu. Bu yilda oyle olur diye bekliyorduk. Hele hele Fortune ve Wall Street Journal'da GS bu yil adam basi 500,000$ ikramiye dagitacak haberleri ciktigindan beri...

Velhasil, klasik olarak bankacilar kapmis parayi, IT'cilere koklatmadilar (yani iste, ancak koklattilar diyelim). Benim ortak, diger SA cikti, "Fire squad is expecting you" dedi dayak yemis bir yuzle. Girdik, klasik ivir ziviri dinledik netekim gecen seneki kadar olmasa da yakin prim vermisler. Iyi yaa iste diyip ciktik.

Aksam, is departmanlarinda calisan IT'cilerin partisi vardi. Toplantik gittik. 16.caddede bati yakasinda gusel bir mekan. Hafif icelim dagitmayalim dedik ama azar azar da olsa sisede durdugu gibi durmuyor meret. Disarisi da nasil soguk. Sirket arabalari vizir vizir gelip gidiyor. 1 saate yakin bekledik baktim yok, "Hadi bir taksi cevirelim" dedim Eda'ya (Kilic). Zar zor bir taksi bulduk, adam Rutherford'a kaca gidilir bilmiyor. Dedim sana 60 papel (Portekizce de para demekmis). Eve vardim maillere bakayim dedim ama ekran (gozlerim) kayip duruyor, takilamadim yattim, yazmak bugune kaldi :)

Simdi e-mail geldi yeni VP'lerin listesi. Adim yok galiba :) Hii, sirket bugun karini aciklayiverdi. 5.6 Milyar $ net kar etmis. Bu yil da sirket tarihinin en iyi yili olmus. Eee?

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ozel sirketlerin bir guzel yani bonus olaylari ama iste isin garantiside hic yok, sabah elini kolunu salayip hic biseyden habersiz o gun isten cikarildin haberini alabiliyorsun yada sirket batti haberini =)

Ben senin IT'ci oldugunu bu yazinda ogendim. Hangi sirkete calisiyorsun eyer sormamda sakinca yoksa Adil. Fortune dergisinden bahsedince merak ettim cunku iyi bi sirket olmaliki Fortune dergisi konusunu yapsin.

Adil Hindistan dedi ki...

Yok tabii ki:)
http://hindistan.blogspot.com/2005/11/nba-fantazi-basketbol.html

Adsız dedi ki...

Tesekkurler Adil, iki sirketide hic duymamistim, o basketbal yazisindada eski ve yeni sirketinin adlarini gecirdigin kismi ben kurdugunuz clublara verdiginiz isim sanmistim =)