Çarşamba, Ocak 11, 2006

Film: The Island (Ada)

The Island ("Ada"), tam benim sevdigim turden; bilim-kurgu/aksiyon filmi. Basrollerinde, Ewan McGregor ve Scarlett Johansson oynuyor... 2019 yilinda kurtarilmis bir bolgede yasayan insanlarin her turlu fiziksel ve ruhsal ihtiyaclari kontrol altinda tutuluyor. Onlara dunyada buyuk bir savasin oldugu ve sonucunda buyuk bir kirlilik("contamination") meydana geldigi soyleniyor. Her gun yapilan bir cekilis sonucunda kazananlar cennet gibi bir adaya gidiyorlar. Ewan McGregor, biraz asi bir ruha sahip ve diger insanlarin aksine her seyi sorguluyor. Geceleri hep ayni ruya/kabusu goruyor, Scarlett Johansson ile bir botta denize acilmislarken birileri onlari geri cekiyor. Botun latince bir adi var.

Scarlett Johansson'un cekilisi kazandigi gece tesaduf Ewan McGregor (filmdeki adi ile Lincoln Six Echo/Tom Lincoln) aslinda ada diye bir yer olmadigini, kendilerine gosterilen yerlerin tamamen halusinasyon oldugunu ogreniyor ve Scarlet Johansson ile (filmdeki adi ile Jordan Two Delta/Sarah Jordan) disariya, gercek dunyaya kaciyorlar ve aslinda kendilerinin yasayan zengin fakat saglik sorunlari olan insanlarin saglikli kopyalari olduklarini ve gerektiginde kullanilmak uzere bir cesit yedek parca olarak kullanildiklarini ogreniyorlar.

Elbette bu durum, onlari ureten bilim adamlarinca gizleniyor ve gercek dunyada yasayanlara, bu insanlarin hic bir seyin farkinda olmayan, aci duymayan kopyalar oldugu soyleniyor. Evan McGregor ve Scarlet Johansson, durumu aciga kavusturmaya calisirken peslerinde acimasiz bir tayfa onlari yok etmeye calisiyor...8/10

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Uzun zamandir seyrettigim gusel filmlerden biri oldu sayenizde. Blogunuzu okuduktan sonra divx'ini bulup izledim hemen. Izlemeyenlere siddetle tavsiye ediyorum :)