Pazartesi, Ocak 23, 2006

Persembeden Cumartesiye

Persembeden...Sonunda Balkir'i da gozluksuzler camiasina kattik:) Adil ameliyat olduktan sonra Balkir'in da aklina yatmisti lasik yaptirmak ama bu yili beklemesi daha karli olacagi icin Ocak'a birakmisti. Burada Flexible Spending Account diye bir sistem var. Yil icindeki saglik harcamalarinizi onceden kestirebiliyorsaniz maasinizin belli bir kismini bu hesaba aktarabiliyorsunuz. (Tabi bu islem hep bir sonraki yil icin yapiliyor.) Sistemin ozelligi bu hesaba aktardiginiz paranin vergiden muaf olmasi. Bayagi karli oluyor onun icin ama yatirilacak miktarin iyi hesaplanmasi lazim cunku sadece saglik amacli ve sadece bir sonraki yil kullanabilmeniz icin gecerli. Kullanilmazsa yaniyor.

Balkir'in ameliyati persembe gunuydu. Sabah ben, Balkir, Balkir'in annesi ve onsuz arabaya binmedigim GPS'im Stahl'in Long Island'daki yerine dogru yola koyulduk. 10 dakikalik ameliyat icin 2 saat bekledikten sonra nihayet islemler tamamlandi ve gozler cizildi. Hersey yolunda gitti. Elde kalan gozluklerin cercevelerini ebay'de satsak mi Balkir:))

Cumartesiye...Cumartesi aksami sevgili arkadaslarimiz Engin, Yagmur, Berna ve Baran yemege geldiler. Arkadaslarim gelsin ben onlara yemek yapayim, bayiliyorum cok hosuma gidiyor. Su zamanlama isini ogrenemedim gitti yalniz, bir gun de misafirlerimi mutfakta panik icinde kostururken degil de hersey hazirlanmis, koltukta otururken karsilayabilecek miyim bilmiyorum:)) Yedik, ictik, bol bol sohbet ettik, cook keyifli bir aksam oldu.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Buradan Balkır'a geçmiş olsun diyorum.. Dün de ben göz doktorundaki randevumdan 0,50 miyop gözlük numaralarımı alarak çıkmış bulunmaktaydım. Biraz daha fazlaymış, ama bu numaradan başlattılar:(( Ben de gözlüklüler kervanındayım artık!

Bezen Hindistan dedi ki...

Sana da gecmis olsun canimcim. Bayagi dusuk ama belki sadece okurken ve bilgisayar basindayken takman yeter.