Çarşamba, Mart 08, 2006

Edward Munch: The Modern Life of the Soul


Cumartesi Eda ve Murat Kilic kahvaltiya geldiler. Yedik ictik, kahve ictik, kahve fali bakmaya calistik, cok ugrasmamiza ragmen pek birsey goremedik, vazgectik. Kahve falini seviyorum ve fakat benim olaya katilimim fincana bon bon bakmaktan oteye gecemiyor, hicbirsey gormuyorum:) Neyse, herkesin fal bakabiliyo olmasi gerekmiyor zaten di mi. Kahvalti faslindan sonra Museum of Modern Art'a (MoMA) gidip Edward Munch: The Modern Life of the Soul sergisini gezme karari alindi ve akabinde yola cikildi. Eda ve Murat'in Wayne'den gelen arkadaslari Kajal (ismi yanlis yaziyor olabilirim, Edacim duzeltiver eger oyleyse) da bize eslik etti.

Muze tahminimizden erken kapaniyormus, sadece Munch sergisini gezebildik. Bir iki ilginc sergi daha vardi ama onlara ucundan bakmaya bile vakit olmadi. eh artik bahane olurlar yine gideriz:)) Sergi 1880-1944 yillarini kapsadigi icin Norvecli ressamin her doneminden yapitlari iceriyordu, hayatinin degisik donemlerinin, inisli cikisli ruh halinin resimlerine ne sekilde yansidigini izlemek ilgincti. MoMA'nin sevdigim yanlarindan biri de sergiler icin audiobook'lar hazirlamalari. Bu serginin audiobook'unda resimlerin bazilari ile ilgili aciklamalar vardi, onlari dinleyince donemi ve ressamin o donemdeki duygu ve dusuncelerini resimlerine nasil yansittigi daha iyi gorulebiliyor.

Sergi sonrasinda Jersey'e geri donup aksam yemegi icin oybirligiyle pide/kebap secildigi icin solugu Paterson'da aldik. Pideciden ve kebapcidan yemekler alindi, aksam seyredilecek filmler secildi ve hep beraber Eda-Murat ikilisinin evine gidildi. Gecenin filmi favori yonetmenlerim arasinda ust siralarda olan Pedro Almodovar'in Live Flesh'i oldu. Almodovar'in seyrettigimiz tum diger filmleri gibi bu da cok guzeldi. Filmle ilgili yorumlar daha sonra (yorumlanacak bayagi film birikmis, bunu da listeye ekledik).

2 yorum:

Dilek'ce dedi ki...

Sevgili Bezen,
cuma günü biz Melankoli konulu sergiyi gezerken. Munch'tan hic de iyi örnekler almadikalrini düsünmüstük. Sonrada belki de diger müzeler vermediler diye düsündük. Demek ki dogruymus MoMA size göstermek istediginden Berlin'e göndermemis;)Oysa acizane fikrim Despair bile ucundan kiyisindan uyardi, Scream uymasa da:)

Dilek'ce dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.