Cumartesi, Mart 18, 2006

Las Ramblas


Iste yeni kesfim: Las Ramblas. Super bir Ispanyol tapas bar! Is cikisi isyerinden bir grupla gittik, nefisti. West Village'daki bu bar kucucuk, ama ic dekorasyonu oyle guzel ki hic bogucu gelmiyor insana o kucukluk. Kendinizi cok rahat hissedeceginiz bir ortami var. Calisanlar da son derece guleryuzlu ve bilgili. Sahibi Natalie de cok sekerdi. Benim restaurant, bar ya da cafe degerlendirme kriterlerimden birisi de tuvaletlerin temizligidir. Tuvalet mis gibi cicek kokuyordu ve tertemizdi. Tapaslarin secimi konusunda garsonumuz cok yardimci oldu. Gunun spesiyalleri mutlaka denenmesi gerekenlerden. Farkli aromalarda sangrialari var, cilekli olani cok begendik. Ama yine de sangria siralamasinda hala Sevilla bir numara benim icin. Ordaki sangria kadar iyisine henuz rastlamadim. Kesinlikle tekrar tekrar gidecegim ve herkese de tavsiye edecegim bir mekan.

Biraz da tapa! Tapa'yi meze diye cevirmek yanlis olmaz herhalde. Genelde yemek aralarinda atistirmalik olarak yeniyor ve birkac kisi paylasiyor. Tadimlik yani. Biz dokuz kisi menunun yarisini soyleyerek yemek haline donusturduk isi:)) Bir teoriye gore tapa Ispanyol Krali 10. Alfonso'nun bulusu. Kralin, hastaligi sebebiyle yemek aralarinda biraz sarabin yaninda ufak tefek birseyler atistirmasi gerekiyormus. Kral iyilestikten sonra da bunu bir kural haline getirerek halkin ac karnina fazla alkol almasini onlemis. Bir diger teori de, ciftcilerin ve iscilerin yemek zamanina kadar fazla acikmayi ve gucsuz dusmeyi onlemek amaciyla yemek aralarinda kucuk miktarlarda yemeye baslamalari.

6 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adil Hindistan dedi ki...

Ender Abey, cevap verdim mailine. Selamlar...

acupofcaffein dedi ki...

gunaydın Bezen;

Geçen gün düşünüyordum sana bir ispanyol rest. isminivermeyi ama int. girip bulmam lazımdı öncesinde, baktım sen yazmışsın. Sanıyorum west villagedeydibizim gittiğimiz yerlerde. Eskiden fish marketmiş sanıyorum sonradan ykmışlar. Orada çok güzel iki ispanyol rest. vardı. Tabiki benim favorim little italy'deki rest. NY'da herhalde masayı donat kavramı sadece onlarda var. Oturur oturmaz hemen masayı donatıyorlar birtek şarabı nekadarlık içeçegini soruyorlar!!! ve yemeklerin arkası ardı kesilmiyor. Hiç ana yemeklere ve tatlıya ulaşamamıştık oradayken...!!! ama çok eğlenceli bir yer...:-)) selamlar...

Bezen Hindistan dedi ki...

Arzucum selam, bahsettigin restaurantlar cok guzel gorunuyor, isimlerini ya da hangi sokakta olduklarini hatirliyor musun? masanin donatilmasi fikri cok hosuma gitti, gitmek lazim hakkaten:)

acupofcaffein dedi ki...

Günaydın Bezen,

Little İtaly'deki "lamela" Mulberry St.'de. Zaten hemen girişte sol kolda. İlk başta ufak bir dükkandı. Tabelasında domates ve kırmızı biber var. Kare kutuların içinde. Sonra yerlerini büyüttüler, yantarafı ve diğer yantarafıda alarak. Ama ben orjinal olan ilk rest. gitmenizi tavsiye ederim. sahibide orada. İçeride plastik sandalyeler ve plastik çiçekler var !!! kareli masaörtüleri. Ama yiyecekler çok lezettli. Bende geldiğimde birlikte de gideriz. Selamlar...

Bezen Hindistan dedi ki...

ismi not ettim hemen. en kisa zamanda deneyecegim. gelmeyi dusunuyor musun yakin zamanda buraya? gezeriz, yeriz iceriz, super olur:))