Pazar, Haziran 11, 2006

Film: X-Men 3 ve Brokeback Mountain

2.5 sene once Hugh Jackman'i Broadway'de The Boy From Oz muzikalinde seyredip cok begenmistik. X-Men 2, ilk cikan X-Men'den daha guzeldi. Dolayisiyla, serinin 3.sunden X-Men: The Last Stand'den cok umutlu idik.

Efektler filan guzeldi ama oncekilerdeki surekleyicilikten uzak, kopuk, gelistirilmemis karakterlerle dolu zayif bir film gorduk. Yazmak bile gelmiyor icinden. Filme gitmeden bir yerlerde, "filmin sonundaki yazilarin bitmesini bekleyin bir suprizle karsilasacaksiniz" seklinde bir yazi okumustum ama biraz hayal kirikligi ile cikarken unutmusum.

Son anda kenarda bekleyenleri gorunce aklima geldi. Murat Kilic'la beraber gitmistik. Bekledik ve bir kac sn.lik suprizi gorduk. Ben cikartamadim ama Murat filmin icindeki baska bir kare ile baglantiyi kurdu ve bir 5 dk yorum yaptik. 4.su ciktiginda goricigiz... 5/10


Dun, Cumartesi aksami, yemek sonrasi Eda - Murat Kilic ile Ang Lee'nin 2005 yili yapimi Brokeback Mountain adli filmini izleyelim dedik. Turkiye'deki korsan cd piyasisinda filmin "Ibne Kovboylar" adi altinda satildigini duyunca (bkz. ek$i sozluk) cok eglenmistik.

Oscar'i kil payi kaciran Brokeback Mountain filmi, 40 yil oncesinin orta-bati Amerika'sinda, Wyoming'de, dagda koyunlara bakmalari icin kiralanan Jack (Jake Gyllenhaal) ve Ennis (Heath Ledger) adindaki iki genc cobanin yasadiklari cinsel ve duygusal iliskinin anlatildigi bir drama.

Ennis, Wyoming'de kalir ve planladigi gibi Anna ile evlenir, 2 kizi olur. Jack, Texas'a gider ve Rodeolara katilir ve Lureen ile evlenir, bir oglu olur. Aradan 4 yil gecer ve Jack, Ennis'e bir kart atip, yolunun oradan gececegini, bulusup isteyip istemedigini sorar. Ennis, olumlu cevap verir ve bir araya geldikleri anda aralarindaki iliski alevlenir.

Jack, Ennis'e bir ciflikte birlikte yasamayi teklif eder ama Ennis hem kizlarindan ayrilmak istemez hem de cocuklugundan beri iki homeseksuel cobanin ibret olmasi icin vahsice oldurulmesini aklindan cikartamamaktadir. Aralarindaki bu gizli iliski, 20 yil boyunca devam eder ve Ennis karisindan bosandiginda bile Jack'in birlikte yasama teklifini kabul etmez...

Brokeback mountain, Amerika'da buyuk yanki yapan, tartismalar yaratan, yaklasik 70$ milyon hasilat yapan bir film. Biz begendik 8/10

Hiç yorum yok: