Pazar, Ekim 01, 2006

Yeni Ev Yeni Heyecan

Ne o tasiniyor musunuz, ev mi aldiniz sorularina pesinen cevap verelim: Ikisine de hayir. Biz almadik ama alan arkedeslerimiz var :) Evet, evet Sibel & Ilkay Kazakci cifti yine. Aslinda haber yeni degil. Bezen, Haziran'da bir yazisinda bahsetmisti. Ama, ev alma oyle kolay bir is degil. Boyle bir kac ay suruyor islemleri.

Neyse, Murat Uygur'la Cumartesi sabah, arkadaslarin tasinmasina yardima gittik. Ilkay bir kamyon kiralamis. Iki diger guclu kuvvetli yigit delikanli, Murat Kilic ve Cumhur Hanoglu da gelince kol kuvveti gerektiren kismi halletmek zor olmadi.

Aslina bakarsaniz, hic esya tasirken bu kadar eglendigimi hatirlamiyorum. Evden cikip yaklasik 70mlik bir koridoru kat ettikten sonra esyalari indirebilecegimiz asansore ulasiyorduk. Her zamanki tez canliligi ile Ilkay'in koskoca bir masayi sirtina alip koridorda yalpalaya yalpalaya gidisini gormeliydiniz. Tavanda ne kadar "exit" lambasi varsa soyle bir yokladi, hic birini bos gecmedi :) Donuste, duvarda egrilen bukulen lambalari yerlerine taktik, neyseki pek zarar ziyan yok.

Kazasiz belasiz kamyonu yeni evlerine ulastirdik. U-Haul'dan saat 3e kadar alabilmis kamyonu. Aslinda gunluk kiraladi ama nasil kontratlari varsa, alttaki kucuk yazilarda bir yerlerdeki bir maddeden dolayi ancak o saate kadar alabildi. Neye, sorun olmadi. 3den once bitti isimiz.

Aksam'da Kiliclar ve Uygurlar'la oturmaya gittik. Nutley'de tum evleri yeniden degerlendirmis belediye. Ev vergisi belirlenen degerin %2si. Yani 500,000 dolarlik bir eve yillik 10,000$ vergi oduyorsunuz. Murat zillow.com adinda guzel bir siteden bahsetti. Orda evlerin degerleri, satildiklari miktar, nerlerde ev fiyatlarinin cok yuksek oldugu filan yaziyor.

Bizim 3-4 ay once ayni siteden baktigimiz bir ev vardi. Sahibi Citigroup'da calisan hintli bir vatandas. Acilisi 600,000$'dan yapmis ama biz baktigimizda 550,000$
'a kadar dusmustu. Ilkay 499,000$'a dustugu haberini verdi. zillow.com'a gore evin degeri 478,000$ imis. Son dususlerle nihayet emlak balonu da biraz inmeye basladi. Biz hala bekliyoruz valla.

3 yorum:

Selena dedi ki...

siz beklemeye devam edin. ben de ediyom zaten. ben mezara kadar bekliycem ama... yiyosa...

Adsız dedi ki...

gule gule otursun arkadaslariniz adil.

gecenlerde cnn'di sanirim, fortune dergisinin yazari ile konustular bu ev olayini, simdi ev alan ve satanlarin zarar edeceklerini konustular ev kredisinden birde ev fiatlarinin gercek fiatinin uzerinde olmasindan ama bunun cok uzun surmiyecegini bir kac yil icinde duzene girecegini soyledi.

Eviniz varsa satip yenisini almayi dusunen biride sakina yapmasin, zarar eder en az o evde bi 5 yil daha gecirsin dedi, benden haberler bu kadar =)

Adil Hindistan dedi ki...

Yaa Cem, iste aynen boyle seyleri okudugumuz icin bir turlu karar veremiyoruz. Faizler dusuyor, Ev fiyatlari dusuyor ama nerde duracak ve tabii biz ne kadar bekleyebilecegiz :) Bir yandan da uzun vadede nasilsa fiyatlar yukari cikacaksa ve eger sevdigin bir ev varsa, nereye kadar beklemeli? Neyse, du bakalim :)