Perşembe, Haziran 23, 2005

2005 NBA Finali ve NY Kutuphanesi

Yilbasinda 52" Toshiba High Definition TV aldigimda, aklimdan "Bu televizyonda NBA Finallerini izlemek harika olacak" dusuncesi geciyordu. Gel gor ki, Miami kendi evinde 7. maci kaybetti ve Dogu'nun sampiyonu Detroit Pistons oldu. Detroit, NBA'in en iyi savunma yapan takimi. Bati'dan da NBA'in en iyi savunma yapan ikinci takimi San Antonio Spurs gelince NBA finalleri skor bakimindan kiz basketboluna benziyor: Ilk ceyrek 16-18 bitti. Maalesef sadece defans izlemek pek keyifli degil.

Akilda kalan fazla bir sey yok finalden. Detroit 6. maci Texas'da Spurs'un evinde kazandi ve seriyi 3-3'e getirdi. Eger son maci da rakip sahada alip sampiyon olurlarsa bu 1977'den beri ilk kez gerceklesiyor olacak ki gucleri de var bunu yapmak icin.

Spurs sampiyon olursa en degerli oyuncu (MVP) Tim Duncan olur da, eger Detroit bu yil da sampiyon olursa sanirim bu kez Ben Wallace alacak odulu. 2 sene once tek sayi atamadan sadece defansi ile mac bitiriyordu. Her gecen yil bir yonunu daha gelistiyor. Simdi blok, top calma ve rebound'un yanina bir de sayi eklemeye basladi. Bravo!

Dolayisiyla, bir yandan TV izlerken bir yandan da teknoloji haberlerine bakiyorum ve ilginc bir habere rastladim. New York Halk Kutuphanesi, e-kitap projesi kapsaminda internet uzerinden kitaplarini halka acmis. Uye olmak icin, New York'ta yasiyor ya da calisiyor olmak lazimmis. Usenmeyip uye olacagiz anlasilan...

Hiç yorum yok: