Salı, Haziran 07, 2005

Karaesmen'lerle The Marmara Bulusmasi

The Marmara'nin Catisindan Bir Goruntu


Engin ve Erhan Karaesmen Hocalarla 3 Haziran Cuma aksami, 34. cadde 206 no.daki Alibaba restoranindaki aksam yemeginden ayrilirken, Erhan Hoca, "Esini de al yarin gec te olsa mutlaka The Marmara'ya gel" dedi.

Hoca'nin sozunden cikmak olmaz diyip Cumartesi aksami bulusmaya gittik. Bir onceki aksam ki gibi 40 kusur kisilik bir ODTU'lu toplulugu vardi The Marmara'nin catisinda (34.kat).

ODTU Insaat buraya!


Amerika'nin 4 bir tarafindan gelen ODTU'lulerin cogunlugu Insaat Muhendisligi mezunu idi. Gunduz, Dervis restoranda Turkiye - Yunanistan macini (0-0) izlemis grubun cogunlugu. Aksam ustu de Erhan Hoca Mimar, Muhendis ve Bilim Adamlari Dernegi Seminerinde konusmus; biz o bolume dahil olamadik.

Erhan Hoca'yi Dinlerken...


Erhan Hoca galiba 67 yasinda ama masaallahi var, hala dinc. Yillarin hocasi yaklasik 1 saat ayakta, Turkiye'den, ODTU'den haberler verdi bize; o kendine ozgu uslubu ile izlenimlerini, gelecek konusundaki dusuncelerini aktardi.

Ben Erhan Hoca'dan ders almamistim, o yuzden kendisini pek tanimiyordum. Bu bulusmada ogrendim ki hafizasi cok kuvvetli imis. Soyledigine gore bu ozellik gore aileden geliyormus. Yine AliBaba restoranda aktardigina gore Esmen simdilerde pek kulanilmayan ama kelimelere Turkce karsilik bulundugu donemlerde hafizasi kuvvetli, hafiz anlaminda bilinen bir kelime imis...

Hiç yorum yok: