Cuma, Haziran 24, 2005

Goz ameliyatindan 1,5 ay sonra...

Lasik ile ameliyatin olmamin uzerinden yaklasik 1.5 ay gecti. Cuma gunu isten erken cikip 34. caddedeki Stahl Eye Center'a gittim. Randevu saat 3'teydi ama klasik 15-20 dk bekledim. Doktorum "Thierry Hufnagel" muayenesini yapti ve her seyin normal gorundugunu soyledi.

Parlak isiga, Gunes'e karsi gozumun hala hassas oldugunu, bunun gittikce azaldigini ama hala var oldugunu soyledim. Yine sabahlari bazen 1-2 saniyeligine de olsa, gazeteye bakarken odaklanmakta gucluk cektigimi ekledim.

Odaklanma problemi goz kurulugundan olurmus. Onun icin verdigi bir damla vardi ama baslarda hemen hergun kuruluk yuzunden gunde 3-5 kere damla kullanirken, artik gozlerim sadece arada bir kurudugundan kullanmayi birakmistim. Aksamlari yatmadan bir kere damlatmami onerdi.

Isiga karsi hassaslik icinse daha once verdigi baska bir damlayi (Pred Forte) 2 hafta kullanmami onerdi. 1. hafta gunde 4 kez, 2. hafta gunde 1 kez kullanmam gerekiyormus. "1 ay sonunda hala hassaslik kaldiysa, tekrar gel" dedi ve normal muayene icin 1.5 ay sonrasina randevulastik.

Gozlerim ameliyat oncesi de gunese karsi hassas idi. O yuzden simdiki durum cok umrumda degil ama yine de damla sayesinde ameliyatin ekledigi ekstra hassaslik giderilirse hos olur...

Hiç yorum yok: