Pazar, Haziran 12, 2005

Pazar Festivalleri

12 Haziran Pazar hem oturdugumuz Rutherford'da 'Multicultural Festival' hem de 3 km uzaktaki Carlstad kasabasinda Anadolu Bahar Senligi adi altinda bir Turk senligi duzenlenmisti.

Anadolu Bahar Festivali, Carlstad, New Jersey


Hava cok sicak, biraz gunes gecsin dedik ve oturduk 2 film izledik : Microcosmos ve Out Of Time. Microcosmos cekimleri cok guzel bir dokumanter; ama birileri de en azindan gordugumuz otun/bocegin ne oldugunu anlatsa iyi olurdu, sadece goruntu olmasa daha iyi olurmus... 6/10

Out of Time, Denzel Washington'dan harika bir macera/gerilim filmi. Gerilim filmi olunca konusunu anlatmamak daha iyi :) 8/10

Sonra Turk Festivaline gittik. Ben doner aldim. Hava hala cok sicakti ve ortalikta pek fazla insan yoktu. Ersin'le Sibel cocuklari alip gelmisler. Sicaktan kimse kalamiyor dediler. Satilan kitaplara baktim. Hepsi din uzerine, cogu Fethullah Gulen'in kitaplari idi. Esarpli hanimlar cogunluktaydi.

Yunan Halk Oyunlari Ekibi, Rutherford, New Jersey

Ortam pek acmadi Rutherford'da parktaki gosterilere bakalim dedik. Biz vardigimizda kalabalik hala dagilmamisti ve Yunan muzigi caliyordu. Bir Yunan ekibi uzunca, guzel bir gosteri yapti. Ben resim cekerken bir hintli yaklasti ve 'bu resimlerden bir tane istiyorum, verir misin?' dedi. Meger ekibin basi arkadasi imis, kendisi de bizim tren istasyonu yakininda bir yer isletiyormus. E-mailini aldim ve resimleri gonderecegimi soyledim.

Rutherford Parki, Rutherford, New Jersey

Parkta Serpil-Mehmet Karaaslan familyasi ile karsilastik. Sonra Sibel'le Ersin de geldi. Cocuklar yesillikte oynarken biz de gosterileri izledik.


Dansoz, Rutherford, New Jersey

Son gosteride bir dansoz cikti. Nereliydi bilmem. Pek bizim yilbasi eglencelerinde alisik olmadigimiz turden bir dansoz gosterisi oldu.

Bu arada satilan yiyeceklere baktik. Bezen Japon kizlardan sushi aldi, benim Eros cafe'den gelen Yunan yemekleri daha cok ilgimi cekti; bir Suvlaki goturdum ki ufff ufff.

Hiç yorum yok: