Pazartesi, Haziran 13, 2005

Nasildi o reklam? Alirsin Ford, olursun ...

Aylar once Ford'dan yazi bir yazi gelmisti. Explorer SUV'lerde bir ariza varmis: bagaj kapagi kaldirildiginda ustteki cam dusebiliyormus! Bu yuzden en yakin Ford servisine getirin cami ucretsiz degistirecegiz diyorlardi.

Cok yakinda bir Ford servisi var, adi Stadium. Son gidisimde incik mincik bir yerlere 1200$ para aldiklarindan gicik kapmistim ama en yakinda onlar oldugu icin gotureyim bugun dedim. Dun gece Spurs Detroit macindan sonra e-maillere takilip 2'ye kadar oturunca istekilere bir e-mail atip bugun evden calisacagimi soyledim.

Neyse, sabah bisikletimi bagaja atip servise gittim. "Yarin sabah getirin, aksama alirsiniz", dediler. Ben de 'hazir getirmisken simdi birakayim, yarin aksam alirim' dedim. Sonra bisikletle geri dondum.

Oturmus hafta sonu production deployment'imiz icin script yazaiyordum ki biraz once aradilar. Takmaya calisirken cam parcalanmis, arabanin arkasi falan da cizilmis, boyanmasi vs. lazimmis. Bir de frenler sorunluymus, ordan da bir 350$ sikismis. Frenlerde problem oldugunu biliyordum, fiyat da cok anormal gelmedi ama 'ben arabasiz n'apicam?' diye sordum. "Sorun degil, gelin biz size bir araba temin edecegiz " dediler. Binek otomobil verecekleri icin mecburen bisiklet yerine yuruyerek gitmem gerekti. Yeni bir Taurus verdiler. Saginda solunda cizikler vardi onlari isaretledik. Umarim isaretlerken kacirmamisizdir, yoksa gittigimde basima is cikacak.

Bu arada bugun Ford 260000 arabayi geri cagirmis yine. Ama borsa bugun oyle cosmus ki Ford'un kagidi bile ~%1.5 yukselip 10.49$ olmus. Ben 9.70$'de almistim az bir sey, fren masraflari cikar belki :)

Hiç yorum yok: