Cumartesi, Mart 25, 2006

Cafetasia


Persembe aksami sevgili Gilda sagolsun toparladi bizi. Birkac haftada bir hadi bakiim diyip gayet guzel mekanlar seciyor, bize de gidip eglenmek kaliyor:) Adil asagida bahsetmis zaten Mannahatta'daki aksamdan. Ben bulusma oncesi ne yesem diye dolanirken buldugum Thai restaurantindan bahsedecegim. Bir onceki bulusmaya isten cikar cikmaz gitmistik ve cok aciktigimiz icin erken cikmistik ordan. Bilenler bilir benim ac halim hic cekilmez. Kan sekerim aniden dusuveriyor, gozum donuyor bir anda. Huysuz olurum acken, cabuk sinirlenirim. Adil genelde benden cok daha gec aciktigi icin onunla disarida bir yerlere gidecegimizde cantama mutlaka bir paket biskuvi, kuruyemis falan atarim.

Bu sefer akillandim ya, gecenin tadini cikaracagim yemek dusunmeksizin. Biraz erken indim downtowna. Ne yesem diye o sokak senin bu sokak benim dolanirken yeni acilmis bir Thai restauranti buldum Broadway'de: Cafetasia. Kapida brosur dagitan cok seker Taylandli hatunla biraz muhabbet ettikten sonra listedeki yemekler de gozume orjinal gorununce daldim iceri. Benim bir de oyle bir rahatsizligim var:)) Illa da degisik olsun, farkli olsun, daha once yemedigim hatta mumkunse hic bilmedigim birsey olsun. Evde yemek yaparken bile ayni yemegi iki kere ust uste ayni sekilde yapmiyorum, bunu eklesek nasil olur, bunu cikarsak noolur...bazen tutuyor bazen tutmuyor ama benim cok hosuma gidiyor:))

Her yere konulmus mumlar ve ahsap agirlikli bir dekorasyonla icerisi los ve pek hos olmus. Cam kenarinda boydan boya uzanan sira seklindeki masayi gorunce hemen orda bir yer sectim kendime. Servis cok iyiydi, bizim tarafa bakan Ryu nerdeyse hic ayrilmadi o bolumun basindan. Sadece appetizer menusunden birkac sey denedim, fistik soslu olan bir tanesi benim damak zevkim icin fazla tatliydi digerleri fena degildi. Ilk kez denedigim Lychee Martini'yi cok basarili buldum. Lychee saniyorum Cin'in guneyinde yetisen bir meyve. Amerika'da da California'da yetisiyormus. Ben bu meyveyle 2-3 yil once tanistim ve cok sevdim. Ne yazik ki pek yaygin degil bizim buralarda. Bu yil hic yoktu mesela civardaki marketlerde:(

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Gunaydın Bezen...
Bende Thai yemeklerini çok severim. Özelliklede yeşil köri soslu olanlarına bayılıyorum. Yeşil körinin kendine has bir kokusu var. Nefis... Birde Thai'lerin tatlı bir çorbaları var. Şimdi adı aklıma gelmiyor. İşte böyle... Daha çok yeni lezzetleri keşfetmeniz dileğiyle.. selamlar... arzu brumendi

yuvakuran dedi ki...

Tayland mutfagi harika olur,

Bezen Hindistan dedi ki...

Merhaba Arzu, yedigim thai yemeklerinden ben de cok memnun kaldim bugune kadar. Bir tane de isyerinin yakininda var, oglenleri paketleri de oluyor arada gidiyorum. Yesil kori soslu olan bir tanesini deneyecegim bir dahaki sefere:)

sana kesinlikle katiliyorum yuvakuran, gayet lezzetli yemekleri var.