Pazartesi, Mart 27, 2006

V for Vendetta ve Village Gourmet


Haftasonu bir suredir yapmadigimiz iki sey yaptik. Birincisi sinemaya gittik: V for Vendetta. Bundan once en son hangi filmi sinemada seyretmistim diye dusunuyorum...hala dusunuyorum...bilemiyorum. Lord of the Rings'den beri sinemaya gitmemis olamam degil mi? Balik hafizali oldugum dogru galiba, hatirlayamadim cidden:)) Haftada 2-3 film seyrederiz genelde ama genel olarak koltukta yayilip seyretmeyi sevdigim icin sinemaya 'sinema filmi' olarak adlandirdigim bol efektli filmler icin gidiyorum sadece. Netflix sagolsun:))

Matrix'i de yapan Wachowski Brothers'in V for Vendettasi icin nacizane onerim seyredin seyrettirin:)) Cok surukleyici bir film. Natalie Portman da cok begendigim bir oyuncudur, bu filmde oynadigini gidene kadar bilmiyordum gerci, guzel bir surpriz oldu bana:) Filmin konusunu anlatmayacagim ama filmde sikca gecen bir tarihten, 5 Kasimdan bahsedecegim kisaca. 1600lu yillarin basinda bir grup Ingiltere Krali 1. James'i oldurmek icin plan yapar: gunpowder plot. Planda Westminster Sarayi ve Parlamento Binasi'nin yakilmasi da yer almaktadir. Sonunda harekete gecen eylemcilerden Guy Fawles 5 Kasim 1605'de Parlamento Binasinin mahzenlerinde 36 fici barut ile yakalanir, iskence ile sorgulanirken diger orgut arkadaslarini da ele verir ve vatana ihanet sucundan hepsi oldurulur. Simdi de 5 Kasim basta Ingiltere olmak uzere Yeni Zelanda, Guney Afrika ve Kanada'nin bazi bolgelerinde senlik atesli ve havai fisekli bir kutlama haline gelmis.

Uzun zamandir yapmadigimiz ikinci sey de Village Gourmet'de yemek yemek oldu. Ilkay ve Sibel bu civarlarda otururken onlarla giderdik sik sik. Onlar Hudson kiyilarina tasindiktan sonra hic gitmemisiz baktik ki. Elif-Simon ve Emine-Murat dortlusunu de alarak kapiya dayandik. Haftasonlari yemege nereye giderseniz gidin cok erken ya da cok gec gitmedikce populer yerlerin hepsinde 30 dakika ile 1.5 saat arasi bekleme suresi oluyor. Eh, Village Gourmet de bizim kasabanin populer restaurantlarindan. 35 dakika bekledik, cok da kotu sayilmaz:)) Mesela hala denk getirip de deneyemedigimiz P.F. Chang's da 2 saat demislerdi bize saat 9'da gittigimiz bir aksam, aksam yemegi icin gece 11'e kadar bekleyecegimizi cidden dusunmusler miydi bilmem ama biz saskinlik icinde ayrilirken ciddi bir kalabalik vardi kapida yer bekleyen. Hic 2 saat duymamistim da daha once o yuzden aklimda kalmis:) Donelim Village Gourmet'ye. Giris kismini gectikten sonra ana salon, iceriye dogru uzanan ve kenarlarda birkac masanin yer aldigi koridor ve arkada cok ufak bir salon daha. Restaurant bundan ibaret. Ha bir de koridorun diger tarafindaki icki dukkani var. Burda alkol satma izni olmayan restaurantlar genelde kendi ickinizi getirmenize izin veriyor. Village Gourmet isi daha kolay hale getirmis bizim icin, iceride icki satan bir dukkan var:)) Yanimizda tasimak zorunda kalmiyoruz boylece. Bayagi geldik Village Gourmet'ye ama on taraftaki salonda masa bulmayi hic basaramadik simdiye kadar. Hadi suraya gidelim diye sadece birkac saat oncesinde plan yapinca rezervasyon sansi da olmuyor. Bu sefer de koridor dustu payimiza. Ac oldugumuz ve zaten yeteri kadar bekledigimiz icin simariklik yapip hayir biz on taraf istiyoruz diyemedik tabi, tipis tipis koridora yoneldik. Yemek lezzetlisinden sohbet cok keyiflisinden sarap da iyisinden olunca nerde oturdugumuzun pek onemi kalmadi gerci:)

3 yorum:

yuvakuran dedi ki...

guzel bir yazi.

Berceste dedi ki...

UK'de havai fiseklerin nefis gorunumunun ardindan yakilan urkutucu ates ve ardinda bu hikayenin olusu hep icimi urpertiyor ! Adamlar ne kadar gelenekci ve yillardir kizdiklari adami nasil aniyorlar, torunlarina ogretiyorlar iyi bir ornek !

Bezen Hindistan dedi ki...

Tesekkurler yuvakuran:)

Ben o havai fiseklerin ve senlik atesinin arkasinda bu hikayenin oldugunu bilmiyordum berceste, filmi izledikten sonra arastirma yaparken ogrendim. Kusaktan kusaga bunu bu kadar uzun zamandir ayni sevkle surduruyor olmalarina inanamiyorum.