Cumartesi, Nisan 23, 2005

Iki Eglenceli Film...

House Of Flying Daggers


Bugun seyrettigimiz iki filmden birincisi Crouching Tiger, Hidden Dragon ve Hero ile meshur olan bir akimdan: House Of Flying Daggers . Film tam bir gorsel festival! Duygularla degisen mevsimler ve olaganustu guzel doga cekimleri var.

Artik iyice asina oldugumuz ucan savascilar burda da var. Sahsen, biraz abartiya tamam ama boyle acik secik ucma sahnelerinin kattigi bir guzellik yok filme gibi geliyor bana. Yine 'gaddar' cin hanedani ve karsi koyan ozel yetenekli yigit savascilar, kiralik katiller (aslinda kiralik katil lafi tam karsilamiyor 'assassin' kelimesini burda) ve elbette ask bu filmle diger 2 filmle ortak ogeler ama askin islenisi daha farkli ve cok daha guzel: 8/10.

Moscow Does Not Believe In Tears Posted by Hello


Ikinci film, 1979 Sovyetler doneminde yapilan "Moscow does not believe in tears" adinda bir 'komedi/drama/ask' filmi. Once, Moskova'ya gelip daha iyi bir hayata sahip olmak isteyen 3 genc kizin secimleri, arkadasliklari anlatiliyor. Daha sonra bunlarin uzerinden 20 yil geciyor ve ayni insanlari yaptiklari secimlerin sonuclarini yasarken goruyoruz.

Film 140 dakika. Baslarda bizim yesilcam filmlerini andirdi bana biraz ama sonra zekice tasarlanmis diyaloglar ve gelismeler ile koptu ve bizi de pesinden surukledi. Cok begendik: 9/10!

Hiç yorum yok: