Perşembe, Nisan 28, 2005

Musteri Hizmetleri

Gicik Musteri Hizmetleri...
1 yil once Hindistan.Net adresini godaddy.com'a transfer etmistim. GoDaddy (~ 9$) pek gozde bir servis, oyle ki gecenlerde NetworkSolutions.com'u (~34$) gectiler alan adi kayitlarinda. amma velakin ben Yahoo SmallBiz 'i daha cok tuttum ve gecen hafta adresi onlara transfer etmis ve www.hindistan.net yazanlarin buraya erismesi icin ayarlamistim.

Gel gor ki gecenlerde godaddy benim alan adimi 'parl' etmeye karar vermis ve benim tanimladigim yns1.yahoo.com sunucusu yerine kendi sunucularini yazmislar. 5 gundur musteri hizmetleri ile yazisiyorum, isi yokusa suruyorlar, ugrastiracaklar illa.

Adi Musteri Hizmetleri...
Kablo ve Internetimiz Comcast'te. Turkiye'deki gibi burda da birden fazla servis saglayici ayni yere hizmet vermiyor. Dolayisiyla kablo alacaksan elin bir sirkete mahkum (Bunu degistirmek icin ugrasiyor bazi tuketici kuruluslari). Normalde 90$ gelen aylik fatura gecenlerde 190$ gelince bir guzel atistik Comcast musteri hizmetleri ile. Efendim bizim paket promosyonmus, bitmis. Promosyon oldugunu biliyorduk ama suresi bitince "iade ediyoruz" dedik, onlar da gerek yok kalsin, ayni fiyati odemeye devam edin demislerdi. 3 ay sonra boyle pat diye fatura gonderince "bize soylemediniz" diye itiraz ettik. Mirin kirin edene, "mudurunu ver" diye diye bir kac kat cikip sonunda paramizi geri aldik tabii.

O konu kapandi ama Comcast'le dert bitmiyor. Yil basinda 52" (132 ekran) Toshiba Yuksek Cozunurluklu (High Definition, kisaca HD) TV almistik. HD yayinin kalitesini ve gorunce normal TV izleyemez oluyor insan. Dolayisiyla, ekstra 10$ verip HD kanallari tuttuk. Bugun farkettik ki aslinda tum HD kanallari tutmamisiz, Discovery Kanali dahil degilmis, ekstra 15$ istiyorlar onun oldugu gereksiz bir paket icin. Yuh diyip almadik tabii. Yazik oldu, guzel belgeseller oluyordu...

Musteri Hizmetleri dedigin...
6-7 ay once bir arkadas tavsiye etti, internet uzerinde ING Direct'te hatunla ortak hesap actik. Cek hesabimizi baglamak icin hesabimiza 2 kucuk cek gondermisler, bende o rakamlari web sitelerine girerek cek hesabinin bana ait oldugunu gostermistim. Simdiye kadar hep cek hesabindan oraya para aktariyordum. Bugun tersini yapmam gerektiginde baktim oyle bir secenek yok.

Musteri hizmetlerini aradim. Hemen biri cevapladi ve musteri numarami aldiktan sonra pin numarami tuslamami sagladi. Kontrol bu kadar! Sonra hemen problemi tespit etti ve ortak hesap actirdigimizi, esimin benim yaptigim cek hesabi baglantisini yapmadigi icin sorun yasadigimizi soyledi. Kayitlarimizda o iki ceki bulduk, tekrar aradik ve 2 sn'de baglantiyi kurdular. Musteri Hizmeti dedigin boyle olur, netekim...

Hiç yorum yok: