Cumartesi, Mayıs 14, 2005

Goz Ameliyati Sonrasi (3. Hafta)

Oldukca yogun bir hafta gecirdigim icin yazmaya vakit bulamadim. Simdi bir yandan Phonix Suns - Dallas Maverics playoff 2.tur 3. macina bakarken (Suns 114-98 onde ve 1 dk kaldi) bir yandan da merakla goz ameliyatinin etkilerini yazmami bekleyenler icin bir ozet geceyim.

Ilk haftanin sonunda doktora gittigimde ozellikle sol gozumde dikkat cekici bir bicimde gorunen kanlanma icin 'gececek merak etme' demisti. Gercekten de kanlanma cok cok azaldi.

Ameliyat oncesi de gozlerim isiga karsi hassasti ama ameliyat sonrasi bu cok daha belirgin bir hale gelmisti; oyleki cok isikli bir ortamda (piril piril bir oglen gunesinde) gozlerimi acmam zor oluyordu. 2 haftadir nemledirici (lubricant) damla kullaniyorum.

Her gun ortalama 10-12 saat bilgisayar basinda oldugum icin ister istemez gozlerim kuruyor, aciyor ve ekrana bakamaz hale geliyordum. Bu durumda damlanin ardindan 2-3 dakika sonra sorun kalmiyordu. Baslarda gunde 3-4 kez kullaniyordum. Gittikce daha az gozlerim rahatsiz olmaya basladigi icin damlalari once gunde 2 ye sonra 1 e indirdim.

Son iki gundur kullanma ihtiyaci hissetmedim ama hala isiga karsi ameliyat oncesinde gore daha fazla duyarlilik var baska da bir sikayetim yok.

Hiç yorum yok: