Çarşamba, Kasım 09, 2005

Rastgele 20 Sey


Canim arkadasim Dilara hayatimdaki rastgele 20 sey icin sobelemis beni. Ben de rastgele yaziyorum iste:

1. Gezmeyi, farkli yerler gormeyi cok seviyorum. Yilda en az bir (hatta iki) farkli ulke gormeyi hedefledim ve son 2-3 yildir bunu uygulamaya calisiyorum, kesfedecek o kadar cok yer var ki…
2. Tatli, bir tutku benim icin. Tatli yemedigim gun birseyler eksikmis gibi geliyor. 7 gun 24 saat tatli yiyerek yasayabilirim sanirim (ozellikle cheesecake:)).
3. Dogumgunlerine cok onem veririm ve cevremdekilerin dogumgunlerini asla unutmam. Olur da gunun tarihinden bi haber oldugum icin kacirirsam kendimi cok kotu hissediyorum.
4. Oldum olasi saclarimla oynarim. Cocukluktan kalan bir aliskanlik. O zaman da parmagimi saclarima dolar oynardim simdi de farkinda olmadan ayni seyi yaparken buluyorum kendimi.
5. Icki ictigim zaman ceneme vuruyor, gevezelesiyorum.
6. Telesekretere mesaj birakmaktan hic hoslanmiyorum, ozurluyum o konuda. Ne diyecegimi sasiriyorum, eee iii derken garip bir mesaj cikiyor ortaya.
7. Farkli yemekler denemeyi, yemek uydurmayi cok seviyorum. Bir yemek uydururken o anda aklima ne gelirse ve elimin altinda ne bulursam onu koydugum icin genelde daha sonra ayni yemegi yapmak istersem malzemelerin tamamini hatirlamiyorum. Adil pek sikayetci degil bu durumdan ama yemege misafir gelecegi zaman deney yapmaya kalktigimda geriliyor biraz, ne olur ne olmaz diye pizzacinin telefonunu hazir tutuyor:)
8. Kitap okumayi cok seviyorum. Kitaplarim da cok degerli benim icin. Verdigim kitaba iyi bakmayan birine bir daha kitap vermiyorum. Buraya tasinirken kilo siniri yuzunden cok az kitap getirebilmistim. Simdi Turkiye'ye gittikce ucer beser tasiyorum buraya. Daha genis bir eve ciktigimizda bos bavulla gidecegim Turkiye'ye kitap tasimak icin:) Su ara pek vakit bulamiyorum kitap okumaya ama onda da audiobooklar imdadima yetisti, yolda, gymde, evde is yaparken vs kitap dinliyorum.
9. Gerilim ve korku filmleri favorim. Ozellikle gece seyretmeyi seviyorum.
10. Isyerinde hep cok isim olmali. Ayni anda birkac isle birden ugrasmaliyim, yapilmasi gerekenler listem bir sayfanin altina dusmemeli. Isleri vaktinde yetistirmek icin ordan oraya kostururken daha zevkle calisiyorum, yetisecek yetismeyecek hangi biri yetisecek telasi farkli bir keyif veriyor ve daha verimli oluyorum. Kendimi de cok iyi ve zinde hissediyorum oyle zamanlarda. Az isim oldugu zaman konsantre olmakta zorlaniyorum, canim sikiliyor.
11. Bogazima cok duskunum. Yemek muhabbeti yapmaya da bayiliyorum, yemek ustune saatlerce konusabilirim.
12. Aciktigim ve uykumu alamadigim zaman asabi olurum. Ozellikle uykumu alamadigim zaman!
13. Sabahlari cok erken kalkmaktan nefret ediyorum (sabah 8.00’den oncesi benim icin cok erken:)).
14. Maymun istahliyim biraz (Adil’in biraz mi dedigini duyar gibiyim:)). Ani bir hevesle birseyler yapmaya basliyor (fransizca, gitar, etamin, scrapbooking…vs) ve ayni hizla birakiyorum. Yeni birseye basladigimda Adil ve Balkir iddiaya girmeye basladilar artik kac hafta (hatta gun) sonra sikilacagim konusunda.
15. Farkli ve sehir ve ulkelere ait magnet biriktiriyorum. Onceleri sadece kendi gittigim yerlerden aldiklarimla sinirlamistim bunu ama uzun bir suredir farkli yerlere giden arkadaslarimdan da istiyorum. Yapmak istediklerimden biri de eyelet haritasi bicimindeki magnetlerle Amerika haritasini olusturmak.
16. Disciden cok korkarim. Dis temizligine gittigimde bile oncesinde anestezik ilac surduruyorum, dusunun artik gerisini:)
17. Yuzler aklimda kaliyor ama isimleri cabuk unutuyorum.
18. Esnedigim zaman gozlerim yasariyor, birkac kere ustuste esnersem agliyor gibi gorunuyorum. Toplanti vs gibi yerlerde olunca bu hemen yakalaniyorum haliyle.
19. Makyaj yapmam, topuklu ayakkabi giymem.
20. Film seyrederken ya da kitap okurken birseyler yemek cok hosuma gidiyor.

Korktugum kadar zor olmadi listeyi cikarmak. Bir baslayinca arkasi geliveriyor. Ben de, yazmak isterse eger, Dilek’i sobeliyorum. Diger ceviz Adil'i de sobeleyecektim ama cok isim vaar diye pek bi melul melul bakti vazgectim:))

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Tatlım,
hatırlar mısın, okul yıllığımıza "hele o yılların acılı kadınları gibi ağlaman yok mu" diye yazmıştık senin esnediğin zamanlar için:))
teşekkür ederrim cevapların için...

Bezen Hindistan dedi ki...

:))) hatirlamaz miyim, degisen birsey yok hala ayni sekilde esniyor ve agliyorum:)))