Salı, Haziran 06, 2006

Haftasonu, GORA, Netflix


Acaip bir tembellik cokmus durumda ustume bu ara. Genelde kapali olan havanin da etkisi var sanirim bu iste. Persembe ogleden sonra bulutlarin arkasina giren gunesi Pazartesi aksamustune kadar gormedik. Haftasonu yagmurlu, karanlik ve sevimsizdi. Beni de direk etkiledi, tum haftasonunu evde gecirdim ki pek ender bir durumdur bu. Cumartesimin tamamini salondaki koltuga yayilip kitap okuyarak gecirdim ve yemek dahil hicbirsey icin parmagimi kipirdatmadim. Adilcim olaya el atti da ac kalmaktan kurtulduk:) Uzun zamandir bu kadar uzun sureli kitap okumamistim, o acidan cok iyi oldu aslinda.

Haftasonunun tek film aktivitesinde GORA'yi seyrettik (sonunda). Hayal kirikligina ugradigimi itiraf etmeliyim. Birkac komik sahnesi vardi evet ama genel olarak komik bulmadim, pek begendigimi soyleyemeyecegim. Cem Yilmaz'in Bilkentteki bir sovuna gitmistik yillar once ve gulmekten sandalyeden dusuyordum az daha, oyle birsey bekliyordum sanirim.

Biraz once film istenecek filmlerin listesini guncellerken aklima geldi, Netflix'den bahsedeyim biraz. Ne zamandir izlemek istedigimiz ama uzun suredir bekleme listesinde olan filmler o listeden ayni anda cikinca ardarda gelmeye basladi, neyi once izleyecegimizi sasirir olduk birden. Bu arada, Netflix son zamanlarda cok hizlandi. Bunda onlara karsi acilan davanin buyuk etkisi var. 2004 yilinda Netflix'e gercegi yansitmayan reklamlar yaptigi, bir gunde elinizde dedigi ulasma suresinin en az birkac gun olduguna, bunun da uyelerin daha fazla paraya daha az film seyretmesine yol actigina dayanilarak dava acildi. Netflix biraz direndi ama bakti ki olacak gibi degil, 2005in Ekim ayinda anlasmayi kabul etti. Simdi cidden bir - bilemediniz iki - gunde geliyor filmler:)) Biz de bir ay boyunca her seferinde 3 yerine 4 film aliyor olacagiz ama ne zaman olacagi henuz belli degil. Netflix'de farkli uyelik secenekleri var, bizimki bir defada 3 film alma seklinde. O bir ay boyunca tum uyeler uyelik seceneklerinin bir ustunu alacaklar. Neyse, acelemiz yok nasilsa:)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bezencim, ben de filmler gec geliyor, uyeligini iptal ettirmen uzun suruyor diye on yargili dusundugumden uzunca sure uye olmamistim Netflix'e. Sanirim bu yil Martta basladik ve cok memnunuz. Dedigin gibi 1 gunde postaliyorlar hemen ve yeni filmlerde kisa bir bekleme suresi olsa da hemen geciyor elimize. Uye olmayalara siddetle tavsiye olunur. Yalniz aklimda bir soru var; tatile gittiginde uyeligini dondurabiliyor musun? sormali bir.
Figen

Bezen Hindistan dedi ki...

Memnun olmaniza sevindim Figencim. Son aylarda cok daha iyilestiler gercekten. Tatile giderken uyeligi dondurmak mumkun diye biliyorum. Biz hic yapmadik gerci. 1 haftalik tatiller icin ugrasmaya useniyorum, daha uzun tatiller icin iyi olur aslinda ama hep son anda aklimiza geliyor neyse kalsin bu sefer diyoruz:) Dondurmak icin nasil bir prosedurleri var, ne yapmak gerekiyor onu bilmiyorum.