Perşembe, Temmuz 20, 2006

Iyi ki Dogdun Baran


Cuma aksami sevgili arkadasimiz Baran'in dogumgununu kutlamak icin Barbuto'ya gittik. Berna cim (Baran'in esi) butun hafta boyunca basariyla yuruttu supriz parti calismalarini. Son gune kadar biz bile nereye gidecegimizi bilmiyorduk valla:)) Barbuto, Manhattanda Meat Packing District olarak adlandirilan bolgede. Meat Packing District, bati yakasinda, 2-3 avenue ve birkac bloktan olusan Manhattanda tarihi sayilan bir bolge. Eskiden 250ye yakin mezbaha, kasap ve benzeri et dukkanlari varmis bolegede. Simdilerde sadece 30-35 tanesi isliyor. Aksamlari ise bu bolge arnavut kaldirimlari, masalari disari tasan cafeleri hatta cok pahali ve luks birkac restauranti ile civil civil bir yer oluyor. Barbuto da bu bolgede bulunan bir Italyan cafe/restauranti. Ben Barbuto'yu ilk kez denemis oldum.

Once sadece 1-2 icki diye konusulan aksamin plani gelenlerin hemen hepsinin ac olmasi yuzunden yemek planina donuverdi Baran gelmeden. Haftasonu (yerine gore haftaici de) Manhattan'da herhangi bir restaurantda en az yarim saat beklemeden yer bulmak cok zor. Burasi icin de oyle olur mu acaba diye korkarken 2 saat sonra kalkmamiz sartiyla bize hemen bir masa verebileceklerini soylediler. Nerden baksaniz 14-15 kisiyiz, bu sayiya tek masa bulmak da zor, hemen atladik onerinin uzerine. Barbuto'nun uc yani acik, kapali olan tarafta bar ve mutfak var. Bizim masamiz da mutfaktaydi:)) Acik mutfak yapmislar, neyin nasil hazirlandigini rahatca gorebiliyorduk, elimizi uzatsak tezgahtan tabaklari alacak kadar da yakindik. Giristen de gorulmeyen bir yer oldugu icin Baran'a gercekten surpriz oldu:) Nice guzel yillara Barancim.

Iki saatin sonunda cocuklu olanlar, isi olanlar vs ayrilinca geriye 6 kisi kaldik. Hava o kadar guzeldi ki kimse eve gitmek de istemiyordu. Acik hava bir yer olsun diye dolana dolana Union Square'e geldik ve Beer Garden'a girdik. Masalar coktan dolmus tabi, icerisi de bayagi kalabalikti. Merdivenlerde yer bulup soguk biralarimizi da alinca keyfimiz iyice yerine geldi. Benim bogazim tam o siralarda iyice sorun cikarip acimaya basladigi icin muhabbete dinleyici olarak katilmak durumunda kaldim genelde.

Cok guzel bir aksam oldu. Yer secimin ve organizasyonun icin tekrar tesekkurler Bernacim:)

Hiç yorum yok: