Perşembe, Temmuz 20, 2006

Oksuruk ve Cikolata

Yaz ortasinda hasta oldum yahu, nedir bu. Yataga dusmedim Allahtan ama yine de nerden cikti ki bu diye saskinim. Derin dondurucu modundaki isyerim olabilir mi suclu acaba? Su sicakta isiticiyi acarak oturabiliyorum kubigimde, niye bu kadar soguk olmak zorunda bu ofisler anliyor degilim. Tek ben degilim ki sorun bende diyeyim, katin yarisi hirkalarla dolasiyor, isitici hiriltilari geliyor kubiklerin cogundan. Cam kenarindaki ofislere kurulmus olanlar icin sorun yok gerci, gunes aliyor ya o odalar, ciddi ciddi farkediyor isi. Onlara gore ayarlaniyor bu derece herhalde:)

Cuma gunu bogaz agrisi, yutkunma zorlugu ve ses kisikligi olarak basladi. Aksam disaridaydim, yemegin sonlarinda isaretlerle konusma durumuna gelmistim. Tam da bes yildir gormedigim canim arkadaslarim haftasonu icin Manhattan’a gelecekken ve ben turist rehberi olacakken oldu bir de. Nasil zamanlama. Tum haftasonu yari cikan yari cikmayan sesime katlandi zavalli arkadaslarim. Bu arada oksuruk haber almis bir bulusma oldugunu, pazartesi aksami cikti geldi o da. Iki gecedir salondaki koltukta sabahliyorum, yataga paralel oldugum anda oksuruk cigrindan ciktigi icin yari yatar yari oturur cevremde sekiz yastik uyudum. Son noktaya gelmedikce doktora gitmemeye calisanlardanim ben de, gitmedim tabi ki. Doktorculuk oynuyorum onun yerine bildik ev receteleriyle:)

Yedigim drajenin, ictigim balli ilik cayin haddi hesabi yok. Googleda baska ne yapabilirim acaba diye aranirken buldugum su yazi beni cok eglendirdi. Bu sevimsiz oksuruk daha eglenceli anlatilamazdi herhalde. Veeee bu arada bakin ne buldummmm. Gururla sunarim:)) Cikolatada bulunan theobromine maddesi oksuruge iyi geliyormus. 50 gr bitter cikolata durmak bilmeyen ve nedense ozellikle gece yatmaya calisirken artan oksurugunuz icin bazi oksuruk ilaclarindan daha iyi sonuc veriyormus (kaynaklar: wikipedia, nbc, ve news from Russia). Yan etkisi de yok ustelik, kalorileri saymazsak tabi:))

Denenmistir efenim, ise yariyor. Ilk gece fazla guvenip hemen arkasindan duz yatmaya calistigim icin sadece15 dk suren bir etkisi oldu ama dun gecenin 2’sinde oksurerek uyandigimda hemen gidip mutlu mutlu cikolatami yiyip koltuguma geri dondum ve sonrasinda sabah saat calana kadar deliksiz uyumusum.

3 yorum:

Hakan İŞSEVENLER dedi ki...

Geçmiş Olsun Bezen Abla, aci şifalar diliyorum sana, iyi bak..

Berceste dedi ki...

Cok gecmis olsun, znecefil kristalleri var mi orada? Oksuruge o bayagi faydali imis...

Adsız dedi ki...

Gecmis olsun Bezencim. Bu yil cok sacma gidiyor havalar. Floridaya benzedik bu yaz. Cukulata bence de herseye sifa.
Optum
FB