Pazartesi, Temmuz 17, 2006

YE #12 Sutlu Tatlilar - Parfe


Tatli denildi mi akan sular duruyor benim icin. Tatli yiyerek, ozellikle de sutlu tatli - soguk olacak tabi - yasayabilirim. Bir de kilo alma sorunu olmasa cok mutlu, ayrilmaz bir beraberligimiz olacak su tatliyla. Metabolizmamin eskisi kadar hizli calismadigini (yani artik eskisi kadar genc olmadigimi, snifff) kilo alarak aci bir sekilde farkettigimden beridir ki iliskimize bir mesafe koymaya calisiyorum.

Bu parfe en sevdigim yaz tatlilarindan. Yapmasi da cooook kolay, hic vakit almiyor. Ana malzemeler: 1 paket krem santi, 1 bardak sut, 1 yemek kasigi kakao, 1/2 paket kakaolu biskuvi ve istediginiz bir meyve (seftali, cilek ve muz guzel gidiyor). Ben ceviz, cilek, muz, 1 paket vanilya, biraz portakal cicegi suyu ve hindistan cevizi de ekledim.

Yapilisina gelince. Krem santiyi ve kakaoyu sutle cirparak hazirlayin (ben vanilyayi da bu asamada ekledim). Ne kadar yogun kakao tadi istediginize bagli olarak kakao miktarini artirip azaltabilirsiniz. Bana 1 yemek kasigi cok iyi geliyor. Kakaolu biskuviyi ufak ufak parcalar halinde kirip krem santiye ekleyin. Ben 1/2 paketten biraz daha fazla kullandim bikuviyi. Kucuk parcalara ayrilmis ceviz, minik minim dogranmis cilek ve muz koydum. Biraz hindistan cevizi serpip, 1-1.5 tatli kasigi da portakal cicegi suyu ekledim ve hepsini karistirdim. Ben dikdortgen kek kalibina doktum karisimi ama her turlu kalip olur. Iste bitti bile. Donana kadar buzlukta beklesin ve ta daa serin tatliniz hazir:)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

hep soyle, denenmis parfe yapmak istiyordum isabet oldu. en kisa zamanda deneyecegim, resimde cok istah acici gorunuyor.
optum.
FB

Bezen Hindistan dedi ki...

Cok seveceksin Figencim. Hem yapmasi cok pratik hem de cok flexible, istedigin gibi oynayabilecegin bir tatli. Benim favori yaz tatlim:)

aysun dedi ki...

pötibörle pasta yaptınız mı hiç? herkes yapmıştır ya, hemen iki dakikada koy pötibörü, çikolata sür, al sana pasta :)) ülker şimdi pötibör çoko diye bi şey yapmış, aynı bizim yaptığımız gibi, uğraşmaya gerek de kalmadı. al bakkaldan, koy misafirin önüne :))(http://www.facebook.com/Ulker?v=app_140225022661799)