Pazar, Temmuz 09, 2006

Point Pleasant Plaji


Cumartesi Elif ve Simon'la Point Pleasant plajina gittik. Simon plaj voleybolu turnuvasina katilacakti, biz de Elif'le guneslenecektik. Maclar erken basladigi ve oncesinde kayit olunmasi gerektigi icin sabah 7'ye dogru yola ciktik. Point Pleasant NJ'in guneyinde, bize yaklasik 1.15-1.30 saat uzaklikta. Burda daha once sadece bir kere plaja gitmistim, o da cok keyifsiz bir deneyimdi. Dus bile yoktu gittigimiz yerde, hicbiryerin ortasinda denilebilecek bir yerdi gittigimiz. Hic begenmemistik. Aklimda da hep o kalmis tabi, burda plaj dendi mi burun kiviriyordum. Point Pleasant fikrimi degistirdi, cok sevimli bir yer.

Plaja varinca Simon ve Rick'i kayit alanina birakip oraya ilk varanlardan olarak kendimize yer begenme firsatimiz oldu. Plajin arka tarafi turnuva icin ayrilmisti. Yaklasik 25 saha kurulmustu, hepsinde ayni anda maclar oynaniyordu. 4 seviyede yapiliyrdu turnuva, bayagi iyi ve cekismeli maclar da vardi. Plaj oldukca genis oldugu icin o kadar saha hic goze batmiyordu aslinda. Bir de denizi deniz olsa hersey cok guzel olacak aslinda:) Su okyanusu bir turlu sevemedim. Dogru duzgun yuzmek mumkun degil, dalgalar surekli yere carpiyor insani (beni en azindan:)) Sakin, dalgasiz deniz hayalleri kurup duruyorum.

Cuma aksami da disarida oldugum icin semsiye almaya vakit kalmamisti. Eliflerde de yokmus, semsiyesiz gittik. Burda plajlarda semsiye falan yok, kendi semsiyeni kendin goturuyorsun, yoksa pisiyorsun:) Biz de gunes kremlerine yuklendik. 15, 25 ve 45 faktorlu kremlerimizle savasa hazir hissediyorduk kendimizi. Kremlerimizi surduk, havlularimizi serip iceceklerimizi hazirladik ve gunesi beklemeye basladik. Ama gunes falan yoktu ortada:)) Oglene kadar hic gozukmedi gunes, hatta bir ara yagmur mu yagacak acaba falan diyorduk. Sonrasinda biraz gosterdi yuzunu. Arada 5 dakika cikip sonra yine bulutlarin arasina kaciyordu, yarim saaat sonra bir 5 dakika daha. Sonucta gittigim gibi beyaz geldim eve ama dusununce cok da kotu olmadi aslinda gunesin olmamasi. Ciktigi o kisa anlarda bile o kadar sicak oluyordu ki ortalik tum gun oyle olsa cok rahatsiz olurduk eminim.

Sahil boyunca yuruyus yaptik, arada biraz mac seyrettik, suya girmeyi deneyip buzzzz gibi oldugunu farkedince vazgectim:) Plajin hemen arkasinda uzun bir boardwalk vardi. Boardwalk cok canli ve renkliydi. Kafeler, barlar, dondurmacilar, tatlici, falci, cesitli dukkanlar, canli muzik, oyun merkezleri, sadece cocuklar icin kucuk bir lunapark, mini golf sahasi, Jenkinson akvaryumu...Boardwalk tahmin ettigimizden daha uzun cikti, artik gitme vaktimiz yaklasmis oldugu icin tamamini yuruyemedik.

Sporcularimizin da keyifleri yerindeydi. Tekrar gelmeye, bu sefer mini golf de oynamaya karar verdik. Donus yolu korkutuyordu bizi, haftasonlari plajlarin oldugu guzergahdaki yollar cok kalabalik oluyor ama hic trafiksiz, rahat bir donus oldu.

Bugunun etkinligi ise kupa final maciydi tabi ki. Oncesinde Federer-Nadal macini seyrettik heyecanla, Nadal'i tutuyordum, yenilmesine uzuldum. Berna ve Baran geldi, beraber kahvalti ettik, tenis macini tamamladik ve finali izledik. Aksam icin Pirate of the Caribbean'a mi gitsek acaba diye ayaklandiysak da bu ilk haftasonu oldugu ve guzel bir yer bulabilmek icin sinemaya oldukca onceden gitmek gerekecegi icin vazgectik. Hafta ici bir aksam gidelim diyoruz. Hmm, bu hafta Pazartesi disinda her aksam disarida olacagim anlamina geliyor bu, ogle yemekleri gene disarida yenecek (mumkun oldugunca evden goturmeye calisiyorum) demek ki:))

2 yorum:

acupofcaffein dedi ki...

Sevgili Bezen,
Plaj olayını anlatınca ABD'de yaşadığım ilk plaj deneyimi aklıma geldi. Herkes bataniyesini , çarşafını kapıp gelmişti. CT,'daydık. 5-6 kişi birden üzerine seriliyordu. Vallahi bizde tüm international2lar olarak demek olay burada böyle deyip 10 kişi birden yayıldık. Süper komikti. Ama en güzel yanı hertürlü sporu yapabilmek. Okyanusta yüzmek mı? Ayyy.. dibini bile görmüyorsun suyun. Yinede Floridada yunuslarla yüzmüştüm o güzel bir deneyim di.
Selamlar, sevgiler...

Bezen Hindistan dedi ki...

Plaj deneyiminiz eglenceli olmus cidden:) Biz de yavas yavas ogreniyoruz iste, bir dahaki sefere semsiye goturecegiz mesela. Okyanusta yuzmek konusunda sana katiliyorum, coookkk zevksiz.