Salı, Ağustos 15, 2006

Bisikletle Manhattan Turu

Baslik olayi ozetliyor :) 7 Mayis'ta NY'un 5 bolgesini kapsayan 42 millik bir bisiklet turu vardi. O zaman katilamamistik. Bir iki hafta once Eda ile Murat Kilic Manhattan'in batisini boylu boyunca yer alan bisiklet alanini test edip gayet begenmislerdi.

O gunden beri, batidan asagi inip dogudan yukariya cikarak tum Manhattan'i turlayalim diyorduk. Kismet 13 Agustos Pazar gunune imis...

Murat Uygur kardesim Turkiye'den yeni geldi ama ayaginin tozu ile katilirim dedi. Bizim Ford Explorer'in bagaji genis, arka koltuklari da yatirinca rahatca hem Murat'in hem de benim bisikleti yukleyebildik.

Murat Kilic'in (evet Murat enflasyonu var arkadas cevremizde, bir ara diger bir Murat daha geldi biz bisikletleri yuklerken 3 tane oldular) Toureq'inin de bagaji genis ama bisikletlerin on tekerleklerini sokmek gerekti.

Neyse, ogleden sonra saat 2'de Washington Koprusu'ne cok yakin bir yere park ettik ve bisiklet turumuza basladik. Washington Koprusu'nun uzerinde bisiklet yolu var ancak kopruye inis ve cikislarda bisikletleri tasimak gerekiyor. Tasimak dediysem, sirtimiza almamiza gerek yok, raylar koymuslar kolayca tasiyabilelim diye.

Bisiklet yolu oldukca kalabalik idi bati yakasinda. Murat Uygur'la ben yaklasik 15mil oldukca hizli bir tempoda gittik. Murat Kilic'in bisikletin arada bir zincir sorun cikartinca Eda'yla biraz geride kaldilar.

Hava muhtesemdi belki de yazin en guzel gunlerinden biri idi. Cimlerde guneslenenler, piknik yapanlar, balik tutanlar, kosan, bisiklete binen, kitap okuyan... Manhattan ahalisini seyrettik bir yandan da. Gay'lerin mekani Chelsea'de yiyecek su takviyesinde bulunduk, o arada geldi Kilic cifti.

Manhattan'in en altina varip doguya donduk. Seaport'ta durduk bu sefer Kilic'lar bir seyler atistirdi. Ondan sonra bir daha durmadik. 45-60. cadde arasinda bisiklet yolu olmadigi icin sehir icinden gitmek zorunda kaldik. Dogu tarafi pek sakindi. Yine kosan, bisiklete binen , balik tutan insanlari gorduk dogu nehri kenarindaki bisiklet yolu boyunca ama cok tek tuk. Hayat batidaymis!

Harlem'e vardigimizda nehir kenarindaki bisiklet yolunun sonuna ulastik. Ordan Siyahlarin hakim oldugu Harlem ve sonra hispaniklerin yerlesik oldugu Spanish Harlem bolgelerinden gecip tekrar George Washinton koprusune vardik. Manhattan'da boyle yogunlasmalarin oldugu pek cok bolge var. Yol boyunca bu farkliliklari gormek mumkun.

Benim GPS'e gore, yaklasik 5 saatte 35 mil (~56Km) yapmisiz. Eda bu sene 40 yapalim diyor, bakalim...

Hiç yorum yok: