Salı, Ağustos 15, 2006

Bir gun maraton kosabilecek miyiz?


Pazar gunu yorgunlugundan sonra bugun canim hiiic mi hic gym'e gitmek istemiyordu. Bezen'e "yahu ustumde acaip bir tembellik var" dememle, "hadi hadiii, yurutecem seni Avrupanin kaldirimlarinda, biraz antreman yap" diyip beni kapi disari etmesi bir oldu.

Kos demesi kolay ama kosmak kolay is degil tabii. Ama azmin elinden bir sey kurtulmazmis (bende de cok var ya). Bu seneki Corporate Challange kosusunda 2 mil (3.2Km) kosunca dilim disari cikmisti. Gerci gecen ay nasil becerdiysem bir 3.5mili (5.6 Km) 31 dk.da kosmuslugum var ama ondan sonra sadece 1 kere daha 3.5 mil kosabildim. Garip bir sekilde 2 milde omzum agrimaya basliyor.

Neyse, yeni kulakliklari gym'in TV gurultusunde test etme hevesi ile kosu bantina ciktim. Merak edenler icin soyleyeyim, kulakliklar bu testi de basari ile gecti. 40dk kosu + 5 dk soguma toplam 45 dk kostum.

Isin guzel yani, 3 mili gectikten sonra kosu bantinin hizini 6.1mil/saat'ten 6.5 mil/saate cikarttim ama yine de zorlanmadim. 40 dk'nin sonunda 4.14 mil (6.6Km) kosmusum.

Hayatta bir kere olsun maraton kosmak gibi bir idealim var. Iyi guzel de be kardesim, maraton dedigin 26 mil, sen kosmussun 4 mil, yas olmus 35 ne is diyeceksiniz... Bu memlekette, yaslaninca insanlar kendilerine daha iyi bakiyorlar. Haziran ayinda Time dergisinde, "The Marathon Generation" basligi altinda bir yazi yayimlandi.

Deniyor ki, bugun ABD'de maraton kosanlarin 40 yas insanlarin sayisi 1980'de %26 iken bugun %46'ya ulasmis. Yine yaziya gore, 1896'dan beri kosulan dunyaca unlu Boston maratonunu bitirenlerin %20si, 50 yas ustu imis. Yaaa... :)

Damlaya damlaya gol olur mu acep?

[GUNCELLEME]
Dedim ki bu konuyu takip etmek ve dahi yeni bir durum oldugunda kayit altina almak lazim.
21 Agustos 2006: 50dk, 5mil (8km)

Hiç yorum yok: