Cuma, Ağustos 18, 2006

Web 2.0 / Faydali Siteler


Sanirim 4-5 sene onceydi, Yahoo'da Faydali-Siteler diye bir gruba uye olmustuk, hakikaten gayet faydali sitelerin adreslerini ogreniyorduk. Ama Google oyunun kurallarini bastan asagi degistirdi...

Azcik internet teknolojisi ile alakaniz varsa "Web 2.0" lafini duymussunuzdur bir yerlerde... Cok kaba bir tanimla, wiki'ler gibi, bu okudugunuz bloglar gibi kullanicilari ile etkilesen dahasi kullanicilarinin bir biri ile etkilestigi ve sosyal aglar kurdugu web ortamlarindan bahsediliyor. Bir iki gundur en iyiler siralamasinda gordugum ve hakikaket begendigim, bazilarini zaten kullandigim linklerden sadece bir ikisini asagiya yazacagim.

Tamam, tamam "once bir gaz ve toz bulutu vardi..." diye baslamadan bir sey anlatmayi becerebilecegim gunler de gelecek elbet :)

Digg.com ... Bu aralar, Teknoloji haberlerini takip etmek icin kullaniyorum. Kullanicilarinin bu haber onemli okunsun veya yaramaz diye isaretlemesi ve yorumlar yapmasiyla calisan harika bir yer..
Pandora.com ... Sevdiginiz bir sarkici ya da grubu seciyorsunuz. Cizgisi onlara yakin gruplardan sarkilar caliyor. Peki yakin gruplari nasil belirliyorlar? Calan sarkiyi begenip begenmediginizi isaretleyerek siz belirliyorusunuz. Zevkinize uygun yeni sarkilar ve gruplari ogrenmek icin ideal...

Digg kadar faydali bulmasam da bugun millet nereye akiyormus diye baktigim diger bir adres del.icio.us/popular

Bir de henuz pek bir faydasini goremedigim ama du bakalim dedigim LinkedIn.com var: Is dunyasinda baglantilar kurmak icin tasarlanmis bir sosyal ag.

Listeyi uzatmayayim daha. En iyisi, toplu listelere goz atmak:

Hiç yorum yok: