Çarşamba, Ağustos 02, 2006

Sicak Cok Sicak Cok Cok Cok Sicak

Bu nedir yaw, bu ne sicaktir. Dun 110 F (yaklasik 44 derece)ydi. Bugun de asagi kalir yani yok, hatta birkac derece fazla olduguna dair soylentiler var. Florida'da Houston'da falan nasil yasiyor bu insanlar aklim almiyor valla. Biz uc gunde hasat olduk, eyaletce felaket olmus havasindayiz, onlar bunu tum yaz cekiyorlar. 1-2 hafta once yine boyle bir sicak dalgasi gelmisti - o bunun yanina bile yaklasamazdi gerci, 100u gormemistik onda - Queens'de 25.000 evi kaplayan bir alanda elektrikler gitti ve yeniden gelmesi tam 5 gun surdu. 5 gun elektrik olmamasi burasi icin buyuk bir skandal, ayaklanma sebebi valla. Yardim orgutleri soguk su, sut, sandvic dagitti durdu ordakilere. Sicaktan elektrik telleri yanmis, anca tamir edebildiler.

Onun tam ustune bu sicaklar gelince ya Queens'deki olay tum Manhattan'da olursa diye herkesi bir telas aldi. Belediyeye ait binalarda termostatin 78F (25 derece) ayarlanmasi sart kosuldu, diger isyerlerini zorlamadilar ama hepsinden rica edildi. Bizim bina da buna uyanlardan. Lobideki isiklarin sadece dortte biri yaniyor hafta basindan beri, klimalar da 78F'e ayarlandi. Gerci burdakiler aliskin degiller buna, sicak geliyor onlara 78, soylenip duruyorlardi baktim bugun 76ya indirilmis:) Isitici calistirmadan, suveter giymek zorunda kalmadan iceride oturabilmek hos oldu dogrusu. Ben cok memnunum bu uygulamadan:))

Boyle gunlerde serinleme merkezleri devreye sokuluyor bir de. Dun baktim bizim binada da her apartmana yazi asmislar, bizim kasabadaki serinleme merkezi kutuphane olmus ve aksam 9'a kadar acik kalacakmis. Sicaktan bunalanlar oraya gidip serinleyip dinlenebilecek. Ozellikle yaslilara cok dikkat ediliyor boyle durumlarda. Manhattanda da cok sayida boyle merkez var.

Hiç yorum yok: