Cuma, Eylül 15, 2006

YE #14 Makarnalar - Ispanakli ve Ricottali Manicotti


Makarnayi cok severim. Hamur isini azaltma karari aldigimizdan beridir pek sik yapmiyoruz gerci evde. Ispanakli ve ricottali manicotti birkac kere denedigim, bence kendini kanitlamis bir tarif. Hazirlamasi cok kolay, goruntusu ve tadi gayet guzel. Tavsiye ederim.

Malzemeler

1 paket donmus ispanak (ben donmusla yaptigim icin boyle yazdim, taze ispanakla da olur pekala, yalniz o zaman ispanaklari minik minik dogramayi ihmal etmeyin)
1 kutu ricotta peyniri (15 oz'luk kutulardan kullandim. Bir postunda lor yerine ricotta kullanilabileceginden bahsetmisti Zinnur, burada da lor kullanilabilir sanirim).
1 yumurta
1/2 kap parmesan peyniri
dovulmus sarmisak (istege bagli)
1 kap kucuk kucuk dogranmis domates (istege bagli)
salca, tuz, karabiber
1 kap rendelenmis mozarella ya da kasar peyniri
8-10 adet manicotti makarna

Yapilisi

Manicottileri diri kalacak sekilde haslayalim. Ispanak, ricotta, yumurta, parmesan peyniri, dovulmus sarmisak, tuz ve karabiberi karistiralim. Haslanmis makarnalarin iclerini peynirli ispanakli karisimla dolduralim. Firin kabina makarnalari dizin. Ustune zevkinize gore baharatlar eklenmis (ben feslegen kullandim) biraz sulandirilmis salca ve kucuk dogranmis domatesden olusan sosu dokun, rendelenmis kasar peynirini serpin, 350F (175C)'lik firinda yarim saate yakin pisirin.

Cektigim fotograflar cok kotu oldu. Makarnayi hazirladiktan sonra disari cikmaya karar verdigimiz icin o aksam dokunulmadi. Ben de resmini tabaktayken cekeyim diye ertesi gune biraktim. Ertesi gune kalan makarna ilk anki kadar hos gorunmuyor tabi ki. Oyle olunca fotograflar rezil cikti.

3 yorum:

Berceste dedi ki...

Gaaayet istah acici ve agiz sulandirici bir gorunumu var hic de kotu mankenlik yapmamis bi kerem haksizlik etme lutfen.Eline saglik,agzim sulandi :)

zinnur dedi ki...

Bezen, berceste'ye katiliyorum, bence de gayet istah acici gorunuyor manicottin. Ellerine saglik. Yalniz bu ara ispanaklarda koli basili varmis diyorlar, aman dikkat...

Bezen Hindistan dedi ki...

Cok tesekkur ederim, moralim duzeldi:) Ilk gun daha diri ve yuvarlak duruyorlardi ikinci gun cokunce canim sikilmisti. Ispanak yemeyi de durdurduk bir sureligine bakalim.