Pazartesi, Nisan 11, 2005

Film: The Final Cut ve Before Sunset

Pazar Sinemamizda bu hafat Bezen'in secimi The Final Cut ve benim Ethan Hawk kolleksiyonundan sectigim Before Sunset filmlerini izledik.

The Final Cut, 2004 yapimi bir gerilim filmi. Eminim Robin Williams'dan daha iyi bir gerilim yuzu secilebilirdi ama o da cok siritmadi. Hollywood'un 'hafiza' takintisi - Memento, Eternal Sunshine of the Spotless mind, The Butterfly Effect, The Forgotton - bu filmde de suruyor. Digerlerini oldugu gibi bunu da severek izledim.

Konusu ilginc. Insanlarin dogmadan vucutlarina yerlestirilen bir cihaz sayesinden dogrumdan itibaren tum hayatlari kendi gozlerinden gordukleri sekliyle kaydediliyor ve olduklerinde bu cihaz cikartilip 'editor'lere veriliyor. Onlar da kesip bicerek 2-3 saatlik genelde herkesin hatirlamak istedigi guzel anilardan olusan bir film olusturuyorlar. Film'de Robin Williams boyle bir editor iste. Ama gerisini anlatip tadini kacirmayalim... Ailece 7/10 verdik.

Before Sunset'te Ethan Hawke 34-35 yaslarinda, 9 yil once birlikte bir gece yasadigi genc bir Fransiz kadin - Julie Delpy - hakkinda yazdigi kitabin tanitimi icin Paris'tedir ve ucaginin kalkmasina kisa bir sure varken unutmadigi kadin cikagelir. Aslinda 2side birbirini unutamamistir ve film boyunca hayati, mutlulugu, aski sorgularlar...

Hareket bekliyorsaniz uzun diyaloglar sikici gelebilir -netekim Bezen hanimi cok acmadi - ama ben gayet eglenceli buldum. Bezen 6/10 verdi, ben 7/10 verdim...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

İyi oluyor bu film yorumları :) Savaş filmlerini seven biri olarak Der Untergang'ı siddetle öneriyorum. Son yıllarda izlediğim en iyi filmlerden biriydi. Rol nasıl yapılırın iyi örneklerinden biri (diğer bir örnek bkz. "Ray")

Bu da kesmezse eskilerden Kagemusha'yı ya da yarı savaş ceyrek romantik ceyrek dram icin Gloomy Sunday'i oneririm.

selamlar

ps: goz olayi sonuclaninca da haberdar ediver, ben de dusunuyorum benzer bir operasyon.

Adil Hindistan dedi ki...

Mesajin icin sagol dostum. Onerilerin icin de tesekkurler, netflix'den isteyecegim.

Goz isini artik halletmem lazim diyordum, biraz dusundugumden erken olacak ama bakalim. Haber ederim...