Cuma, Nisan 08, 2005

Gozlugumu Kaybettim, Hukumsuzdur!

Gecen hafta gozlugumu kaybettim. Akli basinda adamin gozluk kaybetmesi kolay is degil, ne durumdaydiysam artik... (Yuruyen) Merdivenden dustugum icin biraz kolum bacagim cizilmis ama fazla hasar yok.

Gozlerin 2 side 1.5'a yaklasiyor ama 0.50, 0.75 astimat var. Zaten sene basindan Laserle tedavi olmayi aklima koymustum ama nerde yaptiracagima karar veremiyordum.

Bir kac ay once Dello Russo ile gorustum, LadarVision cihazini kullaniyor. Yaygin olarak kullanilan VisX'in gelistiricilerinden biri. VisX'in surekli upgrade edildigini ve su anda 4. jenerasyon (S4)'un yaygin oldugunu ama yine de LadarVision'in daha iyi oldugu kanaatinde oldugunu soyluyordu.

Uygulamasi VisX'den daha zor ve hasta icin iyilesme sureci bir parca daha uzun ve acili gibi geldi bana. Operasyon sonrasi goze lens takiyor, 1 gun sonra da cikartiyor lensi. DavisVision sigortam oldugu icin 1400$ indirimden sonra 2 goz icin 4100$ talep ediyorlardi.

Morgan Stanley'de calistigim ekipten 2 arkadas gozlerini yaptirmisti. Her ikisi de farkli yerlerden bahsettiler ama daha cok guvendigim William (Ching) Stahl Goz Merkezindeki Alman doktoru (Thierry J Hufnagel) onermisti.

Bugun gittim gorustum. Dello Russo ile gorusmemden aklima takilan sorulari sordum. Mesela, ameliyat sirasinda goz hareket ettiginde Active LadarVision cihazi bunu farkedip yeniden kendini ayarliyor, S4 VisX'de bunu farkediyor ve duruyor ama sonra otomatik kendini ayarlayamiyor...

Bir suru olcumden sonra, benim durumum icin ameliyat sonrasi isiklardan dolayi gece 'hale' olusmasi gibi yaygin problemlerde dahil %99 ihtimalle hic bir sorun olmayacagini soyledi. Gunde ortalama 12 saat bilgisayar basinda gecirdigim icin yine yaygin bir problem olan goz kurulugunun bir problem olmasi endisem var hala...

Velhasil, 'gozum' tuttu. 25 Nisan'da ameliyat olacagim.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba Adil'cim..
merdivenden düşme olayına geçmiş olsun diyor,sağlıklı gözlerine kavuşman dileğiyle yanaklarından öpüyorum..