Çarşamba, Kasım 02, 2005

Alsak Alsak Ne Alsak

Pazar gunu kardesimin Turkiyeye dondugunden bahsetmistim. Alismisiz evde ucuncu birinin olmasina, birden cok bos ve sessiz geldi ev. Engin donerken bizim fotograf makinasini da goturdu. Kendimize yeni bir tane almamiz lazim ama henuz ne alacagimiza karar veremedik. Yeni bir makina edinene kadar blogumuza taze cekilmis fotograflar koyamayacagiz :((

Rahat tasinabilir ve kullanilabilir olsun diye kucuk bir makina istiyoruz. Halil Canon EOS D20 siparis etmisti Engin’den, bol bol test etme imkanimiz oldu. Cok guzel bir alet fakat benim icin cok buyuk ve agir. Biliyorum ki buyuk oldugu icin onu yanimda tasimaya ve kullanmaya usenecegim. Onun icin kucuk olmali. Bir de, bizim Nikon’un acilabilir LCD ekrani vardi, cok ise yariyor, o ozellikten de vazgecmek istemiyoruz. Haa bir de bir fotografi yazip digerini cekmeye hazir hale gelmesi bir omur surmesin istiyoruz. Henuz bu tur bir makina gozumuze carpmadi. Surekli bir eksiklik hissi var ama bir yandan da elimin altinda fotograf makinasi olmadigi icin.

Marka model vs onerisi olan???

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Bezen ufak ve kaliteli bir fotograf makinasi ariyorsan benim sana 2 tane onerim var.

Ilki http://www.megapixel.net/reviews/sony-t7/t7-gen.php

Bu Sony'den. Cok harika tablo gibi resimler cekiyor. Arkadasin var. Zaten yoladigim link'e gidersen orda fotograf makinelerinin en ince ayrintisina kadar ozeliklerini anlatiyorlar. Hatta test photos optionina tiklarsan orda bu makinayla cekilmis resimleride gorebilirsin.

Ikinci onerim daha ucuz ama kalite acisindan hemen hemen ayni Sony'le, tek fark bu Sony'ininki kadar ufak ve ince degi. Sony'ninki James Bond filmlerine yakisacak guzelikte bir makina.

Ikinci onerim Kodak'tan.

Linki:
http://www.megapixel.net/reviews/kodak-ls753/ls753-gen.php

Fotograf makinasi almak isteyenler icin yapilmis ideal bir site burasi.

Benim fikrimi sorarsan ve biraz paranada kiymak istersen Sony al derim =). Pisman olmazsin.

Bezen Hindistan dedi ki...

Onerilerin icin cok sagol Cem, aksam eve gider gitmez bakacagim linklere.

Adil Hindistan dedi ki...

Cem,
Biz aslinda ideal makineyi bulmustuk: Nikon Coolpix 5400; simdi aradigimiz da onun gibi bir sey ama zor; cunku:
1-Kalem pil kullanmayacak
2-LCD ayrilabilir olacak
3-Kendisi kucuk ama min. 4x olacak

Megapixel.net'i biliyorum, guzel bir site. Bir digeri de dpreview.com
Nikon CoolPix 8400 ve S4'e baktim ama 8400 aslinda 5400'den daha iyi degil. S4'unde bir iki teknik ozelligi zayif. Off offf... :)

Adsız dedi ki...

Rica ederim Bezen.

Adil size onerdigim iki makina istediginiz 2 ozeligi tasiyor fakat LCD ekrani sizin istediginiz gibi ayrilmiyor.

Sizin elden cikardiginiz Nikon'un gorunusu bayagi profosyonel fotograf makinasi turunde. Benimkiler yanlarinda biraz celimsiz kaliyor ama her yere tasima acisindan vede resim cekme kalitesi acisindan pek farklari olacagini sanmiyorum. Sizin eski makinanin ozeliklerinde soyle bir goz attimda.

Simdi Sony'demi calisiyorsun sen be adam belki diyeceksiniz ama Sony'nin bu ufacik fotograf makinasi harikalar yaratiyor diyebilirim. Arkadas cok memnun. Ikinci onerdigimde baska bir arkadasta var. Oda cok memnun makinasindan.

Umarim aradiniz o 3 ozeligide tasayan bir makina bulabilirsiniz ama simdilik zor gibi gozukuyor, yinede bol sans sizlere =).