Cuma, Kasım 25, 2005

Cik cikabilirsen

Bu odadan cikma oyunlarinin hastasi cok. Bugun gordugum bir tanesinin adresini yazayim:
http://www.netcolic.com/flashs/escape_room.htm
'canimgrubum@yahoogroups.com' adresine gelen cozumunu de comment'e yazacagim. Iyidir kotudur demiyorum, ben henuz oynamadim. Bir cikip Best Buy, CompUSA, Circuit City turu yapacagiz Murat Kilic'la. O sabah bir 46" Toshiba HM95 DLP TV almis. Etraf sabah 5.30'da ana baba gunuymus. Bakalim neler kalmis :)

4 yorum:

Adil Hindistan dedi ki...

1. Masanin en ust cekmecesinden su sisesini alacaksiniz. (Water Bottle)

2. Masanin sol tarafindaki cop kutusundan mors alfebesini alacaksiniz

3. Masanin uzerinden kitaplardan birini almaniz gerekiyor. (Book)

4. Yataktaki yastiklarin arasindan bicak alacaksiniz. (Knife)

5. Yukaridaki lambanin ampulunu alacaksiniz. (Light Bulb)

6. Dolabin sag kapisini acip ustten sol taraftaki kuru kafayi alacaksiniz. (Skull)

7. Dolabin altinda 6 tane cekmece ve uzerlerinde cok zor okunan mors kodlari var. Burada bazi kodlar tam okunmuyordu artik deneye deneye ve mantik yuruterek bulduk. Bu kodlar sirayla SBE WKL cikiyor mors alfebesini kullaninca. Simdi bu harfler buldugumuz Skull, Book, Water bottle, Knife ve Light bulb larin ilk harflerini olusturuyor. Fakat elimizde 5 tane nesne var bu yuzden buradaki E harfi Empty kelimesinin ilk harfi oluyor.

8. Simdi bu 6 cekmecenin uzerinde kuru kafa olan dolabin sag yaninda 6 bolmeli tahta zemin ve bir buton var. 7. maddede buldugumuz siraya gore SBE (Skull, Book, Empty) alt kisima ise WKL (Water bottle, Knife, Light bulb) nesnelerini birakiyoruz ve sari butona tiklayinca bir anahtar cikiyor.

9. Cikan bu anahtari alip masanin ortanca cekmecesinden uzerinde ip gibi birsey olan birsey aliyoruz.

10. Duvardaki resimde en asagida ufak kule turu birsey var ona tiklayinca uzerinde noktalar olan ve tiklayinca donen 4 tane tas cikiyor. Bu taslari yine bu uzerinde ip olan seyi kullanarak ve biraz da deneme yanilma yontemiyle soyle yaptik. Sirayla;

Ustten soldakine 5 defa tiklayin ( noktalar saga bakacak)
Ustten sagdakine 7 defa tiklayin ( nokta asagiya bakacak)
Alttan soldakine 7 defa tiklayin (noktalar yukariya bakacak)
Alttan sagdakine 4 defa tiklayin (nokta sola bakacak)
Bunlari yaptiktan sonra uzerinde ip gibi birsey olan nesneye tiklarsaniz uzerinde dhipler olan bir kart ve bir uzerinde 1000 golf topu cikacak bunlari almamiz gerekiyor uzerine tiklayarak.

11. Bu uzerinde chip olan karti kapiya gelip kapinin uzerine yerlestiriyoruz. Burada nokta ve cizgiden olan 2 adet buton olacak. Bu da bizim bir mors kodu girerek kapidan disari cikacagimizi gosteriyor.

12. Simdi kapiya geldigimize gore elimizde olan ve uzerinde 1000 yazan golf topunun bize mors kodu ile yazacagimiz sifreyi vermesi gerek. Iste asil zor kisim burasiydi ve bir suru deneme yanilma yaptik. 1000 kelimesinin ingilizcesini (Thousand) yazdik mors kodu ile olmadi, golf yazdik olmadi. En sonunda 1000 sayisi ile Golf kelimesini bir araya getirdik. 1000 G yi 1000 Gram olarak dusunursek bu da 1 KG yapar. KG kelimelerinin de mors kodu - . - - - . (Cizgi, nokta, cizgi, cizgi, cizgi, nokta) oluyor. Bu kodu kapidaki karttaki butonlara basarak kullaninca bu cins oyundan ve kapidan bir daha donmemek uzere cikiyoruz.

Adsız dedi ki...

Ben oynadim baya sinir bozan bir oyun =)

30 dakikada ciktim ama senin verdigin aciklamadaki 10 ve 12 numaralardan kopya cekmesem sanirim bu oynu 1 yil oynardim ben.lol

Merak ettim kapinin nasil acilcagini yazan kisi bu oynu ne kadar surede bitirmis. Hadi 1000 golf topunun 1kg'dan kg olarak dusunmek neysede o taslarin o sekilde yonlenmesini bulmak cok zaman ister sanirim.

Sagol Adil oyun icin.

Adil Hindistan dedi ki...

Cem,

canimgrubum@yahoogroups.com diye liste var. Oraya bolca geliyor boyle seyler, arada bir bakiyorum. Istersen yahoogroups uzerinden uye olabilirsin. Anladigim kadariyla oldukca genc bir kitlesi var = zamanlari bol :)

Adsız dedi ki...

Tamam tesekkurler Adil, bugun uye olacagim oraya. Simdiki nesil zaten pc basindan kalkmiyor.