Salı, Temmuz 18, 2006

Barnes & Noble


Balca'yla beraber haftada bir Barnes & Noble'a gitmeye karar verdik. Ilkini de gecen hafta gerceklestirdik. Rahat koltuklar, aromali sicak bir fincan kahve, hatta bazen yanina yogun bir dilim cheesecake, birkac dergi veya kitap...Bir de yaninizda sohbetinden keyif aldiginiz bir dostunuz varsa aksamin nasil bittigini saatlerin nereye gittigini anlamiyorsunuz bile.

Birgun bu ulkeden ayrilirsam cok ozleyecegim seylerin arasinda ust siralarda Barnes & Noble. Buyuk, hali kapli, klimali, sagina soluna birkac koltuk serpistirilmis, cogunun icinde starbucks kafe olan kitapcilar zinciri. Kutuphane muamelesi yapmaniza da kimsenin itirazi yok. Sik sik odev hazirlayanlari, arastirma yapanlari gormek mumkun. Bunun yani sira kasalarin onundeki kuyruk da hic azalmiyor. Cocuk kitaplari bolumu ayrica senlikli. Anaokuluna geldigimi saniyorum o kisma gectigimde:) Civil civil bir dekor, oyun masasi, sagda solda yerlere, anne babasinin kucagina oturmus okunan kitabi dinleyen ya da okuyan her yasta cocuk.

Buraya ilk geldigim ve bol bol bos vaktimin oldugu donemde az zaman gecirmedim Barnes & Noble'da. Simdi de ayda en az birkac kere isyerime yakin olanina gidip orda geciriyorum ogle tatillerimi. Her seferinde de gozum arkada kalarak cikiyorum disari.

4 yorum:

Berceste dedi ki...

Merhaba,

Her Amerika goren anlatir bu kitapciyi ben de cok merak ediyordum, gormus olduk sayende :) Burada da Borders, Waterstones, Heffers var ama benim gorduklerim bu kadar koooooocaman degiller :) Yanliz su kutuphane gibi kullanim olayini cok takdir ediyorum, Turkiye'de buralardaki gibi olsa insanlar cilkini cikartirdi kesin ! Keske Turkiye'de insanlar kutuphane kulturu edinebilmis olsalar :((( Ben Ingiltere'ye geleli beri ogrendim diyebilirim.Burada anladim onemini, nasil da guzel kullanilabilecegini, oflayip puflayan homur homur bakan kutuphanecileri olmayan ulkede !!!
Sevgiler
Dilek

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

burada, yani Ankara'da acilan yeni D&R Magazasi aynen boyle bir yer oldu Bezen'cim.. Bu kadar genis oturma alanlari yok, ama Tunali Hilmi Caddesindeki eski Beymen'i hatirlar misin bilmem? 5 katli kocamaan bir yer. her katta yaklasik 5-6 kisilik deri ve rahat koltuklar var. bir de girisine Gloria Jeans Cafe acildi. hemen test ettik, fena degil.. hatta Starbucks'tan daha enteresan tatlar var. ya da belki Starbuck'a artik alistik:))

Bezen Hindistan dedi ki...

Borders burda da var ama ben isinamadim Borders'a, Barnes & Noble kadar cekici gelmiyor, kitap cesidi de o akdar degil. Kutuphaneler konusunda haklisin Berceste, ben de buraya gelip de kutuphaneleri ve nasil yaygin kullanildiklarini gorunce hazine bulmusa donmustum. Ankara'da yoktu ki dogru duzgun kutuphane. Milli kutuphaneye ogrenci oldugumuz icin alinmadigimizi hatirliyorum mesela.

D&R magazasi da boyle mi gercekten, kitaplari istedigin gibi karistirmana izin veriyorlar mi Dilaracim? Cok sevinirim oyleyse, kitap sevgisi de asiliyor boyle yerler cocuklara bence.

Behiye dedi ki...

Bezen, benim de en sevdiğim mekanlardandır Barnes& Noble. Her seferinde değişik yemek kitaplarını inceliyorum uzun uzun, sonra da karar veriyorum birini almaya. Koltukları çook rahat, elinde de kahve. Ohh saatler geçiveriyor keyifle:) Sevgiler.