Salı, Ağustos 29, 2006

Disci


Bugun disci randevum vardi. Neyse ki 6 aylik dis bakimiydi sadece. Hos onu bile mumkun oldugunca erteliyorum her seferinde. Disci fobim var cunku. Dis bakimini/temizligini bile anestezi ile yaptiraniniz var mi benden baska:)) Kaynak makinalarinin, cesitli insaat makinalarinin cikardigi sesler hep disciyi hatirlatir bana. Lise 2deyken kurumun discisine dis cekimi icin yapilan bir ziyaret sonrasi ayakta doktorla konusurken artik nasil siktiysam kendimi bayilmistim. Yere duserken duvarin kosesine carpmisim basimi, kafam yarilmis. Kendime geldigim zaman 5-6 kisi disci koltuguna yatiriyordu beni. Koltugun tepesindeki o isikti ilk gozume carpan ve ilk aklima gelen eyvah simdi de dolgu yapacaklar olmustu. Ancak biraz sonra basimin acaip zonkladigini ve beni koltukta tutmaya calisan kisileri farketmistim. Disci korkusu yuzunden hastanelik olmuslugum da vardir yani:) O sirada babami ofisinde bulamayip yana yakila binada onu aradiklari icin tum kurum ayaga kalkmisti.

Universite sinavi icin dersaneye giderken discilik yaz diye tutturmustu fen hocam. Sadece bana degil, o yil matematik/fen'den sinava girecek herkese tercih listesine disciligi de eklemeleri icin baski yapiyorlardi. Disciligin puani da dusuktu sanirim, ondan herhalde. Onemli olan bir yeri kazanmis olmamiz degil mi zaten dersaneler icin, neresi olursa olsun, yeter ki bu yil bilmemkac kisiyi universiteye soktuk afisindeki sayi fazla olsun. Fobimin de farkindaydi ustelik bu adam. Kendimi disci olarak dusunuyorum da pek egleniyorum. Artik kim kime bakardi bilmiyorum:) Bir arkadasimin ablasi disci olmustu ama kizcagizi kan tutuyordu. Ilk hastasinin yaninda kan gorunce bayilmis bizim doktor hanim. Rezalete bak. Hasta nasil bir sok yasamistir kim bilir. Aklima geldikce gulerim hala. Simdi nasil bir discidir, hala disci midir bilmiyorum.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok keyifli bir yazı olmuş.

Berceste dedi ki...

Hah ayni beni anlattin bak bu yazida. Nedense o discilik yaz demeleri hic anlamam bana da demislerdi, kapisinin 3 km onunden bile gecemeyen ben icin dalga mi geciyorsunuz diye dik dik soylemistim de hocaya !

Yanliiiiz benim bir disci arkadasim vaaar, Turkiye'ye gidislerinde kesinlikle tavsiye ederim, cok cicidir ve benim korkumu bir tek o yener !

Sevgiler

Bezen Hindistan dedi ki...

Tesekkur ederim destan. Sayfanla da tanismis oldum boylece ne guzel oldu:)

Sen de 91de mi girdin yoksa sinava Dilekcim? Sadece o yila ozgu bir moda miydi bu acep diye merak ederim hep. Guvendigin bir disci arkadasinin olmasi ne guzel. Turkiyeye gidecegim zaman alayim senden adresini. Umarim Ankara'dadir:)

Selena dedi ki...

MUAHAH, Bezen'im, o bayilma hikayeni hatirlarim ben:DDDD ilk cumleleri okurken acep yazan adil mi dedim ama baktim disci korkusu, bayilma felan, kesin bu bizim kiz oldum:) eee cok acimadi umarim:)

Erduran dedi ki...

Geçmiş olsun , bu tarafa yolunuz düşerse ben size yardımcı olmaya çalışırım, yada durum çok vahimse benim takım çantasını alıp il uçakla gelirim :))

Berceste dedi ki...

Istanbul'da arkadasim, sen ucaktan in, ona kos :) Sonra baska ucakla devam et Ankara'ya ! Fobisi olanlar icin birebirdir kendisi.Burada disim agrirsa diye kara kara dusunuyorumdur :(