Pazar, Ağustos 27, 2006

Yaz Yagmuru mu Yagmurlu Yaz mi


Gene yagmur yagiyor:( Bu yaz durmak bilmeyen yagmurlar ve asiri nemli sicaklar arasinda gecti resmen, cok sevimsiz. Surda yazin bitmesine zaten azicik kalmisken persembeden beri aralikli olarak yagmur yagiyor, gunes yok ortalarda. Hatta bugun henuz durmadi sanirim yagmur, disariyla goz goze gelmemeye calisiyorum.

Dun ogleden sonra yagmadi neyse ki de Mina ve Charles'la barbekumuzu yapabildik. Mina ve Charles Bridgeport, Connecticut'da oturuyorlar. Haftasonu trafigiyle onlara gidisimiz 2-2.5 saat falan suruyor. Dun yola cikarken bu sureyi kisaltmak icin fazlasiyla azimliydik. Hatta icgudulerimize kulak verelim diyip gps'i bile kapattik bir noktada. Nooldu, yol cok kalabalik hadi cikip aralardan gitmeyi deneyelim derken ara yollarda yarim saate yakin donup durup bir sonuca varamayip gene gps'i acip kalabalik dedigimiz yola geri donup pasa pasa gps'in verdigi yoldan gittik:) Gecenlerde bir haftasonu farkli ama yine kalabalik bir yolda bu yontemi denemis ve basarili olmustuk, bayagi kisaltmistik yolumuzu. Ama heryerde tutmuyormus demek ki bu yontem:)

Mina ve Charles'in evleri tam gol kenarinda. Cok da temiz bir gol, belirli araliklarla temizleniyor. Karsi kiyida plaj var hatta. Gecen yil gittimizde yuzmustuk, su soguktu ama o sicakta cok iyi gelmisti. Dun hava kapali ve serin oldugu icin tesebbus bile etmedik. Sabah kahvalti edip oyle cikmistik yola, cok buyuk hataymis. Arkadaslarimiz oyle guzel ve kapsamli bir sofra hazirlamis ki bir onceki aksam da yemesek olurmus:) Biz patlama noktasina gelmisken aaa doydunuz mu hemen daha biftekler var olmaz ki ama diyen Charles'i bir lokma daha yiyemeyecegimize ikna etmemiz biraz zaman aldi tabi. Yemek sonrasi Adil ve Charles laptoplara gomulup birbirlerini bulmusken bilgisayar muhabbeti yaptilar bolca, biz de Minayla disarida gole karsi aksamustunun tadini cikarttik. Sineklere karsi kullandiklari mumlar cok ise yaradi. Biraz ileride masamizi cevreleyen cok sayida minik sinek vardi ama hicbiri yanimiza yaklasamadi. Bir dahaki kabin haftasonumuz icin bu mumlardan alip goturecegim mutlaka.

Ahh, soylemeyi unuttum, teyze oluyorum:))))) Sevgili arkadaslarimiz Mina ve Charles'in kizlari kismetse yilsonunda katilacak aramiza. Isim secme calismalarina basladik. Anne Turk baba Nijeryali yasanan yer Amerika olunca her yerde rahatca okunabilecek, yazilabilecek, faul anlamlara gelmeyecek isim bulmak pek kolay olmuyor tabi. Neyse ki zamanimiz var, simdilik adi pumpkin:))

Ordan burdan sohbet ederken zaman gecivermis. Biz kahvelerimizi yudumlarken saat 11 olmustu nerdeyse. Donus iyiydi, daha bos olacagini dusundugumuz bir yoldan gitmek icin mesafeyi biraz uzattik ama yol acikti gercekten de, 1.5 saatten biraz az surdu donus yolu. Eve gelince farkettik ki cantamizi onlarda unutmusuz. Gecen hafta da kamerayi Yagmur'da unutmustuk. Her gittigimiz yerde birsey unutuyoruz bu ara. Bu sefer kamerayi unutmayalim diye odaklandik, canta kalmis.

Gecen hafta Yagmur'u yeni evinde ziyaret ettik. Balkon kahvaltisi yaptik Yagmur ve Enginle beraber. Engin sicak simit ve mangalda pismis sucuklarla mest etti bizi. O gun de cok sicakti, balkonda fazla oturamayip masayi da tuttugumuz gibi salona tasidik kahvaltimizi bir sure sonra. Ne kadar az esyam var deseniz de bu tasinma isleri bitmiyor bir turlu. Ivir zivir derken o kadar cok kutu cikiyor ki inanamiyor insan. Housewarming partisini yerlesme isi tamamen bittikten sonra yapacagiz.

Balkir da ev'lendi bu ay icinde. Henuz onun evini goremedik. Balkir'i da nerdeyse hic goremiyoruz bu ara yogun is temposu yuzunden:(

4 yorum:

Berceste dedi ki...

Kim tasiniyor? Nereye tasiniyor? Benim bel yamulup buralardan uzak kalali beri kacirmisim olan biteni anlasilan...

Aaaa bu arada siz EU yollarina dusunce var mi bir UK ihtimali??? US vizesi gecmiyor mu UK'de?Hani kankalar ya...

Bir deee o simitleri kim yapti ! Benim yabanellere geleli beri ara ara simit krizim tutmakta da ! Dediler ki at buzluga yaninda goturup, attim atmasina da nemden koku almis :( Yiyemedik :( Varsa guzel bir tarifi acil rica edecegimdir :)

Sevgiler
Dilek

Bezen Hindistan dedi ki...

Bizim grupta 3 arkadas ev aldi Agustos ayi icinde. Ne bereketli aymis:) Ikisi tasindi, biri Eylulde tasinacak. Herkes NJ icinde ama kasabalar degisiyor iste. Bizde hareket yok henuz. Senin belin nasil oldu bu arada? Bel agrisi cok sevimsizdir, iyisindir umarim simdi.

Bu sefer UK ihtimalimiz yok Dilekcim. UK icin ayrica vize almamiz gerekiyor zaten. Transit gecis icin bile vize istiyor senin UK:) Gelin sizin buraya alalim, kaldi mi izniniz, sonbaharda cok guzel olur burasi. Simit de aliriz hem bol bol. Turk bakkallari var burda, simitler ordan.

Berceste dedi ki...

Bu sene esim is degistirdi iznimiz yok :( Bu ulke sinirlarinda kaldik Turkiye'ye bile gidemedik :(

Belim daha iyi sayilir.Aynen dedigin gibi cok sevimsizdi.

Eh baska sefere de olsa beklerizzz...Bahcede oturacagiz, sozun var :)

Bezen Hindistan dedi ki...

Is degistirmenin de tek kotu yani bu olsa gerek. Orda da oyle mi bilmiyorum ama burda 2 haftayla basliyor yillik izinler. Sirket politikalarina gore sonraki yillarda en fazla 4'e kadar cikiyor (her sirkette degil tabi ve bunun cikma suresi de degisiyor sirketine gore). Zar zor 3e ya da 4e cikmisken is degistirdin mi hoop gene 2den baslamak zorunda kaliyorsun. Belinin daha iyi olmasina sevindim, aman dikkat et. Seni ziyaret etmeyi cok isterim gercekten de, bahceye de bayildim zaten.