Çarşamba, Temmuz 06, 2005

5 Temmuz Film Gunu

Elimi incittigim icin evde kalinca bugun bari bir kac film izleyeyim dedim. Bezen Hindistan 'The Ring' daha once seyretmis ve cok begenmisti. Ben de izleyeyim dedim.

The Ring



Ovuldugu kadar varmis; guzel bir gerilim filmi ve ozellikle Mulholland Dr. filminde oyunculuguna bayildigim Naomi Watts bu filme cok cok iyi gitmis 8.5/10

Sonra, oldu olacak bu filmin orjinalini izleyeyim dedim ve 1998'de Japonya'da cekilen Ringu filmini izledim. Hollywood yapimi olanini daha cok begendim. Japon versiyonu gecen yil izledigimiz guzel bir korku filmi olan The Grudge ile benzerlikler tasiyor. Iki kultur arasindaki farki gormek acisindan da ilginc oldu. Japon versiyonunda basrol oyuncusu kadin kadar erkek arkadasi da etkili, hatta gizemi cozme isini daha cok o ustune aliyor. Oysa Amerikan versiyonunda kadinin daha agir bastigi goruluyor.

Neyse, o bitince arkasindan, o filmin devami olan Ringu 2 yi izledim. Biraz fazla uzatmislar ve cok iyi baglayamamislar gibi geldi. Oldu olacak olayin baslangicini irdeleyen 3. filmi de izleyeyim dedim ama DivX'ini indirmistim o filmin ve alt yazisi yokmus...

Aksam'da bir turlu vakit bulup izleyemedigim American Pie 2 yi izledim. American Wedding kadar iyi bulmadim ama yine de kimi bolumlerinde gulme krizleri geldi. Guzel bir seri!

Hiç yorum yok: