Pazar, Temmuz 17, 2005

Ekiple Eglence

Benim de icinde bulundugum New York'taki yazilim destek ekibi mudurumuzle birlikte 5 kisi. Bizim mudurun mudurune (Kevin) bagli iki kardes grubumuz daha var. Biri hemen yanimizdaki 5 kisilik Sunucu Destek (Server Administration) grubu, digeri ayri bir binadaki 6 kisilik Kullanici Destek (Workplace) grubu.

Carsamba gunu pizza gunumuzdu, 3 ekip bir araya geldik. Ilk defa votkali pizza ismarlanmis, en gozde pizza o oldu. Ekipten biri Wisconsin'li, oranin muhtesem peynirleri var. Gelirken 'super sharp cheddar' ve 'super super sharp cheddar' peynirlerinden getirmis. Millet pizza'ya yumulunca pek peynire sira gelmedi. Bir tanesi hic acilmadi, parasini verip onu aldim. Bezen de cok begendi.


Persembe gunu ayni ekip bu sefer Chelsea Piers'a gittik. Isten 6'ta ciktik ve tam yarim saat bos taksi bulmaya calistik. Once yemekler yendi, biralar ismarlandi, is stresi atildi ve keyifler yerine geldi. Sonra bowling salonuna gectik. 3 ekip 2 saat bowling oynadik, bir yandan da surekli pizza ve bira geldi. Kevin'in video-kamerasi ile fotograflar cekildi.

Gece 11'de artik kalkalim dedik. 6 tane taksi cagirdik ama bayagi bir yogunmus taksiler bekleyebilirsiniz dediler. Yine de 15 dk. sonra ilk taksi geldi ben de digerlerine taksilerin gelmeye basladigini haber verip ilkine bindim, Jersey City'de oturan 2 arkadas da benimle geldi. Onlar benimle gelince yoldan sirketi arayip, 1 taksiyi iptal ettik.

Ertesi gun ise geldigimde Kevin benim masamda oturmus bizimkilerle muhabbet ediyordu. Gorunce "hah iste dustun elime" dedi. N'oldu falan dedik, meger bir sekilde 4 taksi gelmis ve hepsi kapilmis. Herhalde yanlis hesaplamisiz, Kevin'a taksi kalmamis. Soyledigine gore, bati yakasindaki Chelsea Piers'dan dogu yakasindaki sirkete kadar yurumek zorunda kalmis ve gece 1'de eve varabilmis. Fotograflari da SharePoint'e koymus, acaip komik cikmisiz. Gece ilerledikce hepten kopmus herkes zaten epey bir e-mail trafigi dondu; eglendik...

Aksam bir ara bowling skorbordu bozuldu. Bir gorevli geldi ve aleti uzunca bir cubukla alttan bir yerinden ittirerek resetledi. Bir de baktik ki ne gorelim, 486SX 25MHz'lik bir bilgisayarmis alet. Asagidaki resimde cok belli olmuyor ama bilgisayar reboot ederken goruluyor.

Hiç yorum yok: